Επικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, για κλοπές σε περιοχή της Φωκίδας – Galaksias.com

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπής από επιχείρηση, εμπρησμού και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σε αυτή, στην περιοχή της Φωκίδας.

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι (21-03-2024) σε περιοχή της Φωκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άμφισσας-Δελφών, τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ανήλικα ως μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος ενός ακόμη ατόμου.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι τα τρία μέλη της ομάδας, είχαν οργανωθεί από κοινού για την τέλεση κλοπής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους,  τα ανωτέρω άτομα με τη μέθοδο ριφιφί, ανοίγοντας οπή σε τοίχο της εν λόγω επιχείρησης, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν διάφορα καλώδια εξάγοντας χαλκό συνολικού βάρους (5) κιλών. Ακολούθως, αποχωρώντας από την επιχείρηση προξένησαν πυρκαγιά, η οποία κατασβήσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκαλώντας υλικές ζημιές σε εργαλεία, έπιπλα, ξυλεία και ηλεκτροκίνητο μηχάνημα, αξίας (10.000) ευρώ.

Διαρκούσης της προανάκρισης προέκυψε ότι, οι δράστες παρέδωσαν τον κλεμμένο χαλκό έναντι αμοιβής, σε έτερο άτομο το οποίο στη συνέχεια συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, ως κηδεμόνες των συλληφθέντων, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε σφυρί  και χρηματικό ποσό, ενώ γίνεται μνεία ότι τα άτομα της εγκληματικής ομάδας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών, ενώ οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button