ΑθλητικάΕνημέρωση

Πράσινο το ντέρμπι – Galaksias Portal News

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-0 στην κεκλεισμένων των θυρών Λεωφόρο, για την 21η αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φτάσει στη νίκη, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο ο Μπερνάρ άνοιξε το σκορ, ενώ στο δεύτερο ο Γερεμέγεφ κλείδωσε το αποτέλεσμα για τους πράσινους.

Παρακολουθήσατε LIVE το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός από το newsit.gr

Η προαναγγελία της Super League για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν, αφού εκτός από την αναμέτρηση του Α’ Γύρου που δεν ολοκληρώθηκε και κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό με 3-0, υπήρξε και η κόντρα τους για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, η οποία κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, αφού οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες, με 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί μόνο σε μια από τις έντεκα τελευταίες αναμετρήσεις του με τον Ολυμπιακό, ανεξάρτητα έδρας και διοργάνωσης. Σε αυτά τα έντεκα παιχνίδια υπάρχουν έξι ισοπαλίες, τέσσερις νίκες των Πρασίνων και μια των Ερυθρολεύκων, η οποία ήταν για τα Playoffs της περσινής σεζόν.

Γενικά, όμως, η ισοπαλία είναι ο νικητής στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό όταν γηπεδούχοι είναι οι Πράσινοι. Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 68 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι μόλις στο 2,01.

Το δημοφιλέστερο σκορ είναι το 1-1, με 14 εμφανίσεις, ενώ μόλις τρεις φορές ο Παναθηναϊκός και τέσσερις ο Ολυμπιακός έχουν σημειώσει από τρία και πάνω γκολ σε ένα παιχνίδι.

Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει σημειώσει χατ τρικ σε αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ενώ από δύο τέρματα στην ίδια αναμέτρηση έχουν οι Μασούρας, Ελ Αραμπί, Τζιμπούρ, Σισέ, Καραπιάλης, Βαζέχα, Άλβαρες και Αντωνιάδης.

Οι περισσότερες νίκες του Παναθηναϊκού (9) και οι περισσότερες του Ολυμπιακού (7) είναι με σκορ 1-0, ενώ μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις υπήρξε ισοπαλία με τέσσερα γκολ (2-2).

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για την Α’ Εθνική/Super League ήταν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό στις 14 Φεβρουαρίου 1960 και τελείωσε 0-0. Οι Πράσινοι δεν ηττήθηκαν στην έδρα τους στα επτά πρώτα ματς με τον Ολυμπιακό και αυτό είναι το καλύτερο τους σερί. Οι Ερυθρόλευκοι από την πλευρά τους έχουν διατηρήσει το αήττητο σε εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό για οκτώ διαδοχικά ματς, από τις 1 Νοεμβρίου 1980 έως και τις 6 Νοεμβρίου 1988 που ηττήθηκαν με 2-1. Σε αυτά τα οκτώ ματς υπήρξαν πέντε ισοπαλίες και τεις νίκες του Ολυμπιακού.

68 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

21 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

28 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

19 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 67-70

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button