Κόσμος

Επικράτησε στις 11 από τις 15 πολιτείες ο Τράμπ – Νίκη και για Μπάιντεν – Galaksias.com

Την ίδια ώρα, άνετη είναι η νίκη στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ο Τράμπ επικράτησε σε Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Οκλαχόμα, Τενεσί, Μέιν, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Μασαχουσέτη και Μινεσότα τη μοναδική αντίπαλό του πλέον στην κούρσα, τη Νίκι Χέιλι, πρώην πρεσβεύτρια της κυβέρνησής του στον ΟΗΕ.

Αναδεικνύεται επίσης νικητής στο Τέξας, μεγάλη πολιτεία του αμερικανικού Νότου, μια από τις πολυπληθέστερες της χώρας.

Η «Σούπερ Τρίτη» είναι κρίσιμη αναμέτρηση σε κάθε προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, καθώς διεξάγονται ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια περιοχή (την αμερικανική Σαμόα) για την ανάδειξη των υποψηφίων των δυο μεγάλων κομμάτων. Εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν χθες στις διαδικασίες των παρατάξεών τους ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

Ο Τζο Μπάιντεν από την άλλη πλευρά αναμένεται να κερδίσει και στις 15 πολιτείες. Υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι επίσης ο Ντιν Φίλιπς από τη Μινεσότα και η συγγραφέας Μάριαν Γουίλιαμσον. Πάντως παρά τις συνεχιζόμενες επικρίσεις για την προχωρημένη ηλικία του προέδρου, ή τη συνεχιζόμενη υποστήριξή του στο Ισραήλ στον πόλεμο με τη Χαμάς, παρά την ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας, δεν φαίνεται να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κόμματος.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Μπάιντεν αναδεικνύεται νικητής των διαδικασιών σε δέκα πολιτείες, όπως και στην Άιοβα, όπου η ψηφοφορία έγινε επιστολικά τις τελευταίες εβδομάδες.

«Σούπερ Τρίτη» στις ΗΠΑ: Επικράτηση Τραμπ σε 11 από τις 15 πολιτείες για το χρίσμα – Άνετη νίκη και για Μπάιντεν

Ο κ. Τραμπ διαβεβαίωνε νωρίτερα ότι «θα κερδίσουμε σε όλες τις πολιτείες».

Παρά, δε, τα προβλήματα που έχει η δικαιοσύνη, οδεύει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του «φαβορί» της διαδικασίας.

Στα τέλη του μήνα αναμένεται η πρώτη ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, για παραχάραξη εγγράφων του ομίλου ακινήτων του ώστε να αποκρυφτούν πληρωμές που έκανε σε ηθοποιό πορνογραφικών ταινιών εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 για να εξαγοράσει τη σιωπή της για εξωσυζυγική σχέση του μαζί της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button