ΕνημέρωσηΟικονομία

Δυνατότητες περαιτέρω οικονομικής δραστηριότητας στον Καναδά – Galaksias Portal News

Σειρά επαφών έχει στον Καναδά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο επένδυσης της εταιρείας στην χώρα.

Σε συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και του Καναδά Τζάστιν Τριντό (Justin Trudeau) στο Τορόντο, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει εκτενέστερα την επένδυση της MYTILINEOS στην Αλμπέρτα.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει εισέλθει στην αγορά της χώρας με εξαγορά ηλιακού χαρτοφυλακίου ισχύος 1,4 GW στην Αλμπέρτα από την Westbridge Renewable Energy, μια επένδυση που ξεπερνά το 1,7 δισ. CAD (1,16 δισ. ευρώ) για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων στην περιοχή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στον Καναδά, στο πλαίσιο και των εορτασμών της ελληνικής επανάστασης από τους ομογενείς.

Οι τρεις τους, κατά τη συνάντησή τους, είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τις περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών, αλλά και του Καναδά ευρύτερα με την ευρωπαϊκή βιομηχανία, μιας και ο κ. Μυτιληναίος τελεί και πρόεδρος της Eurometaux, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί βιομηχανίες μη σιδηρούχων μετάλλων στην Ευρώπη, των οποίων τα μέλη έχουν 500 χιλ. άμεσους και 3 εκατ. έμμεσους υπαλλήλους και ετήσιο κύκλο εργασιών 120 δισ. ευρώ.

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, ο κ. Μυτιληναίος πραγματοποίησε συνάντηση και με τον Πρεμ Γουάτσα (Prem Watsa), πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax Financial Holdings, που εδρεύει στο Τορόντο και διαθέτει σημαντικές επενδυτικές θέσεις στην χώρα όντας ο μεγαλύτερος μέτοχος στην MYTILINEOS εκτός οικογένειας Μυτιληναίου.

Ο κ. Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στον Καναδά, πρόκειται να έχει συναντήσεις και με τις κυβερνητικές αρχές της Αλμπέρτα, καθώς και με επενδυτικούς οργανισμούς της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button