ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τι αναζήτησε ο πλανήτης το 2023 – Oι τοπ καλλιτέχνες, αθλητές, ειδήσεις

Το 2023 φτάνει στο τέλος του και η Google δημοσιοποιεί τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις που έκαναν οι χρήστες της παγκοσμίως. Μέσα από τα στοιχεία αυτά, φαίνεται πλέον τι συζητήθηκε και ενδιέφερε περισσότερο τον πλανήτη την χρονιά που φεύγει.

Ποιους ψάξαμε λοιπόν περισσότερο το 2023 σύμφωνα με την Google;  Ποιοί ηθοποιοί και αθλητές, ποιες ειδήσεις αλλά και ποιοι θάνατοι μας συγκίνησαν πιο πολύ το 2023;

Η Γάζα, το υποβρύχιο του Τιτανικού και ο σεισμός στην Τουρκία

Την προσοχή του κοινού όσον αφορά τις ειδήσεις για το 2023, τράβηξε ο πόλεμος που μαίνεται ακόμα στην Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς. Στην δεύτερη θέση, βρίσκεται το ναυάγιο του υποβρυχίου που εξερευνούσε τον Τιτανικό ενώ στην τρίτη θέση των αναζητήσεων, βρέθηκε ο πολύνεκρος σεισμός που ταρακούνησε την Τουρκία και την Συρία τον Φεβρουάριο.

Ο θάνατος του Μάθιου Πέρι, του αγαπημένου Τσάντλερ Μπινγκ από τα «Φιλαράκια», σύμφωνα με την Google, βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων παγκοσμίως, ενώ ακολούθησε ο θάνατος της μοναδικής Τίνα Τέρνερ.

Το φαινόμενο Barbie που συζητήθηκε ιδιαίτερα μέσα στο 2023 επιβεβαιώνει και η Google καθώς είναι η ταινία που αναζήτησαν περισσότερο οι χρήστες παγκοσμίως, ενώ στην δεύτερη θέση ακολουθεί το Openheimer.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που απασχόλησαν περισσότερο τον πλανήτη το 2023, είναι ο Τζέρεμι Ρένερ. Ο Αμερικάνος ηθοποιός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στις αρχές Ιανουαρίου όταν καταπλακώθηκε από εκχιονιστικό μηχάνημα και πλέον, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, στέκεται στα πόδια του. Στην δεύτερη θέση της λίστας της Google, είναι η Τζένα Ορτέγκα πρωταγωνίστρια της σειράς «Wednesday», που σάρωσε φέτος κυρίως στο νεαρό κοινό.

Στην κορυφή της λίστας των τραγουδιστών που συζητήθηκαν παραπάνω αυτή τη χρονιά, βρίσκεται η Σακίρα. Η Λατινοαμερικάνα τραγουδίστρια απασχόλησε ιδιαίτερα το διεθνές κοινό με το διαζύγιο της από τον επίσης διάσημο ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

Όσον αφορά τον κόσμο του αθλητισμού, οι περισσότεροι αθλητές που απασχόλησαν τον κοινό το 2023 προέρχονται από τον χώρο του αμερικάνικου επαγγελματικού αθλητισμού, καθώς είναι αστέρες του ράγκμπι και του NBA.

Οι Ευρωπαίοι αθλητές που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα των αθλητών που γκούγκλαρε ο πλανήτης το 2023 είναι ο Γάλλος διεθνής Κιλιάν Εμπαπέ και ο Βρετανός αστέρας του ποδοσφαίρου Χάρι Κέιν.

Στις κορυφαίες αθλητικές ομάδες που αναζητήθηκαν περισσότερο, το ποδόσφαιρο τα πήγε καλύτερα καθώς η Inter Miami CF, η ομάδα με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται πλέον ο Λιονέλ Μέσι, ήταν η πρώτη στις αναζητήσεις. Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Los Angeles Lakers.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button