Επικαιρότητα

Άμεση αποκατάσταση του δρόμου Μακρινίτσας – Πορταριάς που κατέρρευσε – Ειδήσεις

Άμεση αποκατάσταση του δρόμου στο Μέγα Ρέμα που συνδέει τη Μακρινίτσα με την Πορταριά και κατέρρευσε ζητούν οι κάτοικοι της Μακρινίτσας, που για να κατέβουν στον Βόλο χρησιμοποιούν τον δρόμο από Κουκουράβα που όμως είναι επικίνδυνος και περνούν με δική τους ευθύνη.

Τα παραπάνω τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη, ο Κώστας Μυλωνάς πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μακρινίτσας, ο οποίος ζήτησε από την Περιφέρεια να επισπευστούν οι διαδικασίες για επισκευή του δρόμου Μακρινίτσας – Πορταριάς.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, βιβλική είναι η καταστροφή στις υποδομές της Μακρινίτσας, από την Κουκουράβα μέχρι και το πάρκινγκ της Μπράνης, καθώς μεγάλα κομμάτια τοιχίων κρέμονται στον αέρα, πεζούλες υποχώρησαν και έπεσαν βράχια από το βουνό.

Ο δρόμος Κουκουράβα – Μακρινίτσα, δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά χάρη στις προσπάθειες χειριστή μηχανήματος και των κατοίκων, την περασμένη Παρασκευή άνοιξε, και μπορεί να περάσει ένα αυτοκίνητο και με κίνδυνο κατάρρευσης, καθώς τα νερά παρέσυραν κομμάτι του δρόμου, τόνισε.

«Επιχειρούμε να περάσουμε το δρόμο με δική μας ευθύνη γιατί δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για να κατέβουμε στον Βόλο. Ο δρόμος από το Μέγα Ρέμα που συνδέει τη Μακρινίτσα με την Πορταριά, έχει διαλυθεί και ζητάμε να επισπεύσει τις διαδικασίες η Περιφέρεια να κάνουν αποκατάσταση, διότι ο δρόμος από την Κουκουράβα είναι επικίνδυνος», είχε ο κ. Μυλωνάς.

Εξηγώντας την κατάσταση του δρόμου Μακρινίτσας – Πορταριάς, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Σ. είπε ότι κατέρρευσε το βουνό, παρασύρθηκαν μεγάλα βράχια και δεν υπάρχει δρόμος.
Όπως ανέφερε, η υποδομή στην Μακρινίτσα καταστράφηκε, δεν υπάρχει νερό, χάθηκαν καλντερίμια εκατονταετιών, πεζούλες αντιστήριξης, σπίτια κρέμονται, αυλές έχουν φύγει και γενικά υπάρχει μεγάλη δυσκολία, ενώ το νερό από την προηγούμενη Τρίτη, πήγε στο χωριό χθες το απόγευμα.

«Πρέπει να πέσουν εκατομμύρια στη Μακρινίτσα για τον τουρισμό, αλλά και για την επιβίωση των ανθρώπων που ζουν μόνιμα στο χωριό και είναι αγρότες – κτηνοτρόφοι», τόνισε και πρόσθεσε ότι σ’ αυτή τη δοκιμασία, όλοι οι κάτοικοι είναι ενωμένοι για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο, με διανομή νερού, απομάκρυνση μπαζών από σπίτια.

Ο κ. Μυλωνάς έκανε έκκληση στην Εφορία Αρχαιοτήτων να επιτρέψει να μπει ένα μηχάνημα με λάστιχα στις ερπύστριες, που θα ξεμπαζώσει τα καλντερίμια, για να γίνουν καινούργια τοιχία.

Ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι ο δήμαρχος Βόλου επισκέφτηκε την περιοχή την Κυριακή, είδε την κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να εκτιμήσει τις καταστροφές, να αξιολογήσει την κατάσταση και να καταλάβει ότι θέλει πολλά χρήματα ο παραδοσιακός οικισμός να γίνει ξανά επισκέψιμος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣ τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε κανένα έργο υποδομής, παρά μόνο ο δρόμος που υποχώρησε λόγω πλημμυρών το 2017, μεταξύ Μακρινίτσας – Κουκουράβας. Όπως είπε είναι το μοναδικό έργο υποδομής που έγινε εδώ και 30-40 χρόνια

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button