Υγεία & Διατροφή

“Άμεση επιστροφή στα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία που έχουν κρούσματα”

Την επιστροφή στα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία που έχουν κρούσματα επιθυμεί η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού με δηλώσεις που έκανε στο cnn.gr. Αν και είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο κορωνοϊός βρίσκεται σε ύφεση η ίδια επεσήμανε τα εξής: «Εάν συνεχίσουμε με την σημερινή τακτική, φοβάμαι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε έξαρση του ιού. Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα, είναι η σχέση των ηλικιωμένων με τα μικρά παιδιά που είναι διαρκώς εκτεθειμένα και δεν προσέχουν. Μπορεί να βρισκόμαστε σε ύφεση, όσον αφορά στη διασπορά του ιού, ωστόσο οι 16 θάνατοι την ημέρα που καταγράφονται στη χώρα μας, σημαίνουν σχεδόν 500 θάνατοι το μήνα και σχεδόν 6.000 θάνατο τον χρόνο. Δεν απέχουν δε καθόλου από τους 400 θανάτους καθημερινά στις ΗΠΑ, καθώς πληθυσμιακά είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μία φωτιά που σιγοκαίει και δεν έχουμε φροντίσει να την σβήσουμε, με αποτέλεσμα να ξαναφουντώσει».

Η ίδια αναφερόμενη στα σχολεία πρόσθεσε και τα εξής:
«Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά, όταν υπάρχουν αυξημένα κρούσματα, να φορούν μάσκες, να τηρούνται οι αποστάσεις, ενώ οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά. Μάλιστα, θα σας έλεγα ότι είναι καλύτερα να κλείσουν τα σχολεία δύο ημέρες, παρά να κλείσουν οι πόρτες και τα παράθυρα».


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger