Επικαιρότητα

«Πίσω από ορισμένες αποφάσεις των Βρυξελλών είναι οι ΗΠΑ» – Galaksias.com

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολιτικό εκβιασμό και τόνισε ότι πρέπει να παραιτηθεί γιατί όλα τα βασικά έργα έχουν αποτύχει.

«Τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ηγέτες σε μεγάλα έργα που επέλεξαν οι ίδιοι, όπως η πράσινη μετάβαση, η πολιτική βιωσιμότητας, η μετανάστευση, οι κυρώσεις και η στρατιωτική πολιτική, και όλα απέτυχαν», είπε ο Όρμπαν σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Βρυξέλλες χρησιμοποιούν την αρχή του κράτους δικαίου και τον μηχανισμό των όρων ως πολιτικό εκβιασμό, αφού η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είπε ξεκάθαρα ότι η Ουγγαρία δεν θα λάβει χρήματα από τα κονδύλια της ΕΕ. λόγω μεταναστευτικών και πολιτικών κατά των φύλων».

Ο Όρμπαν είπε προηγουμένως ότι πιστεύει ότι «πίσω από ορισμένες αποφάσεις των Βρυξελλών κρύβονται συμφέροντα όχι της Ευρώπης, αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών και σημείωσε ότι οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το καλοκαίρι θα μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν τους Ευρωπαίους ηγέτες που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ψηφοφόρων τους». Είπε επίσης ότι η σημερινή ηγεσία της ΕΕ πρέπει να αντικατασταθεί γιατί δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει καταστάσεις κρίσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρυξέλλες δεν έχουν πλέον «αρκετά καλούς ηγέτες» που να μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πίεση που ασκεί στη Βουδαπέστη, είναι μια κακή παρωδία της ΕΣΣΔ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button