ΑθλητικάΕνημέρωση

Τα σκληρά κοντάρια τον έστειλαν στην τρίτη θέση του βάθρου – Το χρονικό του χάλκινου μεταλλίου – Galaksias Portal News

Ο «τεράστιος» Εμμανουήλ Καραλής έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία του ελληνικού στίβου το βράδυ της Κυριακής (03/03), με το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στον τελικό του επί κοντώ, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έδειξε από τα δοκιμαστικά ότι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, περνώντας πάνω από τα 5.80, αλλά ο αγώνα δεν ξεκίνησε καλά, καθώς απέτυχε στο αρχικό ύψος, το 5.50. «Αισθάνομαι καλά» γύρισε και είπε στον πατέρα του και προπονητή του Χάρη Καραλή και στον Μάρτσιν Στσεπάνσκι, που έχει την επίβλεψή του τις (πολλές) μέρες που περνά στην Πολωνία.

Το κοντάρι όμως ήταν πολύ μαλακό και δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Εμμανουήλ να ολοκληρώσει το άλμα. Έτσι λήφθηκε η απόφαση να ανέβει στο 5.65, όπου απέτυχε και πάλι με παρόμοιο τρόπο.

Κάπου εκεί, όμως, ο εφιάλτης τελείωσε και το ονειρεμένο παραμύθι ξεκίνησε. Ο εκφωνητής στο στάδιο ζήτησε από το κοινό να υποστηρίξει τον Έλληνα πρωταθλητή και πρώτη άρχισε να χειροκροτεί η Έλενα Ντουπλάντις, η μητέρα του παγκόσμιου ρέκορντμαν, που καθόταν ακριβώς κάτω από τον Χάρη Καραλή.

Το κοντάρι για το 5.75 έγινε ακόμα πιο σκληρό, ύψος που ο Μανόλο πέρασε με τη δεύτερη και στα 5.85 ακόμα περισσότερο. Κοντάρια που δεν είχε δοκιμάσει όλο το χειμώνα.

«Τώρα το έχει πιστέψει» είπε ο πατέρας του και προπονητής του και δεν άργησε να δικαιωθεί.

Εκεί, ψηλά στο 5.85 ο Καραλής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, που αποδείχτηκε η κίνηση-ματ που του έδωσε το μετάλλιο, καθώς κανείς άλλος δεν μπόρεσε να φτάσει τόσο ψηλά πλην του νικητή Μόντο Ντουπλάντις και του Αμερικανού Σαμ Κέντρικς.

Ο Καραλής κατάλαβε ότι ήταν στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του, μπήκε στο 5.90 με θάρρος, αλλά όταν ο Κέντρικς το πέρασε και ο Ντουπλάντις το άφησε, πήρε την εντολή από το τεχνικό επιτελείο να μπει ακόμα πιο πάνω, στα 5.95 για να μην κουραστεί με συνεχόμενες προσπάθειες. Τα άλματά του ήταν πολύ καλά, αλλά αποτυχημένα.

Κανείς δεν στεναχωρήθηκε όμως. Ο Σαμ Κέντρικς τον αγκάλιασε πάνω στο στρώμα και τον πέταξε κάτω πανηγυρίζοντας. Η μητέρα του Σάρα, που έφτασε στη Γλασκόβη το βράδι του Σαββάτου, έσπασε τα.. μπλόκα και όρμησε στις κάτω σειρές των κερκίδων να αγκαλιάσει το καμάρι της.

Στη διπλανή κερκίδα ο Χρήστος Μελέτογλου και ο Γιώργος Πομάσκι πανηγύριζαν κι αυτοί σαν μικρά παιδιά. Άδικο είχαν;

ΠΗΓΗ: segas.gr

To άρθρο Εμμανουήλ Καραλής: Τα σκληρά κοντάρια τον έστειλαν στην τρίτη θέση του βάθρου – Το χρονικό του χάλκινου μεταλλίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button