ΑθλητικάΕνημέρωση

Άτομα με Αναπηρία και εθελοντές, συμμετέχουν ως μια ομάδα, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Στο φετινό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η Stoiximan στέλνει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα, με στόχο να δημιουργήσει έναν αγώνα χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

Σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου» και με κεντρικό μήνυμα «Αυτή η ομάδα αλλάζει τα πάντα», δημιούργησε την ομάδα «Stoiximan Wheels of Change», δίνοντας τη δυνατότητα σε Άτομα με Αναπηρία και εθελοντές να συμμετέχουν, ως μια ομάδα, στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας. 

Πρόκειται για μια ξεχωριστή κοινωνική δράση στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της Stoiximan και της χορηγικής συνεργασίας της εταιρείας με τον ΣΕΓΑΣ, με σκοπό τη στήριξη καιτην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού καθώς και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η ομάδα Stoiximan Wheels of Change, η οποία είναι η μετεξέλιξη της Stoiximan Running Team και αποτελείταιαπό άτομα με Αναπηρία και εθελοντές, ερασιτέχνες δρομείς, θα βρίσκεται στην εκκίνηση του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2023, με στόχο να συμμετέχει στημεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα, προβάλλοντας ταυτόχρονα τις υψηλές αξίες της ενσωμάτωσης και του σεβασμού. 

Στόχος της ομάδας Stoiximan Wheels Of Change είναι να συμμετέχει σε δρομικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, διευρύνοντας το μήνυμα της κοινωνικής ένταξης, της αποδοχής και της συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και αυτό της αθλητικής άμιλλας και της συμμετοχής.

Για την υλοποίηση της ενέργειας, η Stoiximan εφοδίασε με ειδικά κατασκευασμένα αμαξίδια τουςσυμμετέχοντες, καθώς επίσης συνεργαζόμενη με εξειδικευμένους προπονητές, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσέφερε εβδομαδιαίες προπονήσεις στους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.

Για τη δημιουργία της Stoiximan Wheels of Change, η εταιρεία κάλεσε ερασιτέχνες δρομείς να δηλώσουνσυμμετοχή στο Iroes.gr, έτσι ώστε να τρέξουν ως συνοδοί των Ατόμων με Αναπηρία στον ΑυθεντικόΜαραθώνιο της Αθήνας, με τη μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος, να αποτελεί την πρώτη σημαντική κατάκτηση της νέας ομάδας.

Βασικός αρωγός στην πρωτοβουλία της Stoiximan είναι η ΑΜΚΕ «Τρέξε Μαζί μου», η οποία ιδρύθηκε το 2013, με στόχο να προωθήσει τη συμπερίληψη των Ατόμων με Αναπηρία στον αθλητισμό και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση του κοινού και τη σημασία της κοινωνικής ένταξης. Για πρώτη φορά έδωσε τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κινητικά και νοητικά προβλήματα να συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με ειδικά κατασκευασμένα αγωνιστικάαμαξίδια.

Περισσότερες πληροφορίες για την Stoiximan Wheels of Change εδώ.

Δείτε το Video εδώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button