ΑθλητικάΕνημέρωση

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα LIVE για την 25η αγωνιστική στη Super League – Galaksias Portal News

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει -με τη δύναμη της έδρας της- να πάρει νέα νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή στη Super League.

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην OPAP Arena και κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θέλει το “τρίποντο” για να διατηρηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στη Super League, λίγο πριν την έναρξη των playoffs.

Οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας στη Super League και το ντέρμπι στην έδρα του Άρη, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στη δωδέκατη θέση με 17 βαθμούς και δίνουν μεγάλη “μάχη” για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχεται τον εκ των ουραγών ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε τέσσερις βαθμούς στην τελευταία δυάδα αγώνων, αλλά παραμένει στην “ουρά” (ισόβαθμος με Κηφισιά και Βόλο).

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

Διαιτητής: Δημήτριος Μαλούτας
Α’ Βοηθός: Ιορδάνης Απτόσογλου
Β’ Βοηθός: Δημήτριος Βεργέτης
4ος διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
VAR: Χρήστος Βεργέτης

Η προαναγγελία της Super League:

“Η ΑΕΚ έχει υποδεχθεί 26 φορές τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα και μετρά 21 νίκες έναντι δύο των Ηπειρωτών, ενώ τα υπόλοιπα τρία ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Απέναντι στον ΠΑΣ η ΑΕΚ έχει σημειώσει μια από τις ευρύτερες νίκες της ιστορίας της, το 7-2 στις 3 Ιουνίου 1979, με έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας να βρίσκουν δίχτυα σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Tάσος Κωνσταντίνου σημείωσε δύο τέρματα στο 3ο και το 59ο λεπτό, ενώ σκόραραν ακόμη οι Ντούσαν Mπάγεβιτς (11’), Τάκης Nικολούδης (26’) Χρήστος Aρδίζογλου (29’), Μίμης Δομάζος (36’) και Θωμάς Mαύρος (48’).

Για τους φιλοξενούμενους τα γκολ ήρθαν από τον Βασίλη Παπαχρήστου (61’) και τον Δημήτρη Σεϊταρίδη (67’).

Αρκετοί ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έχουν σκοράρει δύο φορές στο ίδιο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κανείς δεν έφτασε στο χατ τρικ. Ο τελευταίος που το κατάφερε είναι ο Σέρχιο Αραούχο, στη νίκη με 3-1 στις 14 Ιανουαρίου 2018. Στην ίδια λίστα βρίσκονται οι Μπουονανότε, Καφές, Σωτ. Κωνσταντινίδης, Εστερχάζι, Δίντσικος, Τάσος και Μαύρος.

Πρώτος σκόρερ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Θωμάς Μαύρος με έξι γκολ, ενώ από τρία έχουν οι Χρήστος Αρδίζογλου και Γιάννης Δίντσικος.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα της ΑΕΚ σημειώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1990 με 1-0, χάρη σε γκολ πέτυχε ο Λάκης Παπαϊωάννου, το οποίο μάλιστα ήταν και το τελευταίο από τα 75 που σημείωσε ο Κατερινιώτης άσος στην καριέρα του στην Α’ Εθνική.

Ο ΠΑΣ δεν δέχθηκε γκολ ούτε στη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του επί της Ένωσης, το 2-0 στο ΟΑΚΑ στις 27 Ιανουαρίου 2021, με τέρματα των Σάντι Κρίζμαν και Ζαν-Μπατίστ Λεό.

Τα δημοφιλέστερα σκορ στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι το 3-1 και το 2-0 με τέσσερις εμφανίσεις το καθένα, ενώ από τρεις φορές έχουν προκύψει το 2-1 και το 3-0.

ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

26 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

21 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

3 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

ΓΚΟΛ: 63-22”

To άρθρο ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα LIVE για την 25η αγωνιστική στη Super League δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button