Κόσμος

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου η κηδεία του στη Μόσχα – Galaksias.com

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα γίνει η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι στη Μόσχα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειας του 47χρονου Ρώσου που πέθανε πριν από δώδεκα μέρες στη φυλακή.

Η κηδεία και η αποχαιρετιστήρια τελετή για τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 1η Μαρτίου στη Μόσχα, ανέφερε σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο νεκροταφείο Μπορισόφσκογε έπειτα από αποχαιρετιστήρια τελετή σε εκκλησία στην περιοχή Μαρίινο, ανέφερε.

Στις 24 Φεβρουαρίου παραδόθηκε η σορός στη μητέρα του

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στις 24 Φεβρουαρίου στη μητέρα του.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες είχε δημιουργηθεί ένα «θρίλερ» με τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, δήλωνε ότι Ρώσοι ερευνητές αρνούνται να παραδώσουν τη σορό του από το νεκροτομείο της απομακρυσμένης πόλης της Αρκτικής, του Σάλεκαρντ, μέχρι να συμφωνήσει εκείνη να τον θάψει ιδιωτικά.

Η ίδια είπε ότι αξιωματούχος της ζήτησε να συμφωνήσει με τα αιτήματα των αρχών καθώς το πτώμα του Ναβάλνι έχει ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου στη φυλακή.

Το χρονικό του θανάτου

Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος και από τους πιο σφοδρούς πολέμιους του Βλαντιμίρ Πούτιν πέθανε την 16η Φεβρουαρίου 2024. Ήταν έγκλειστος σε μια φυλακή περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου όπου εξέτιε 19ετή ποινή.

Σύμφωνα με τις ρωσικές σωφρονιστικές υπηρεσίες, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις του, προσθέτοντας ότι αμέσως κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης, η οποία προσπάθησε να τον επαναφέρει, αλλά χωρίς επιτυχία. «Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών κήρυξαν τον κρατούμενο νεκρό. Τα αίτια του θανάτου του βρίσκονται υπό εξακρίβωση»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button