Τρόπος Ζωής

Επίσημη παρουσίαση ανανεωμένου VW Golf – Όλες οι αλλαγές που φέρνει – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εάν ένα αυτοκίνητο δεν χρειάζεται συστάσεις, αυτό είναι το VW Golf. Με 37 εκατ. πωλήσεις στα 50 χρόνια παρουσίας του, αν μη τι άλλο είναι από τα διασημότερα και best seller μοντέλα όλων των εποχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, εκτός από τα 50ά του γενέθλια, γιορτάζει και την ανανέωση της τελευταίας του γενιάς με θερμικό κινητήρα, μία ανανέωση που του επιτρέπει να παραμείνει ανταγωνιστικό σε μια κατηγορία στην οποία κυριαρχούν τα crossover. Το Mk8.5 Golf εμπλουτίζει τα πράγματα με μια πιο αιχμηρή εξωτερική σχεδίαση, ένα νέο σύστημα infotainment και μερικές απαραίτητες μηχανικές βελτιώσεις.

Αλλαγές στην εμφάνιση με νέους προφυλακτήρες και φωτιστικά σώματα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγαλύτερες αλλαγές στο εξωτερικό είναι η τροποιημένη μάσκα, το φωτιζόμενο λογότυπο αλλά και τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED, τα οποία προσφέρονται και σε εξελιγμένη διάταξη LED matrix με μεγάλη δέσμη φώτων σχεδόν διπλάσια σε ισχύ από την κανονική μεγάλη δέσμη φώτων.

Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν τρισδιάστατα γραφικά με τρία επιλέξιμα μοτίβα, ενώ οι ζάντες (με διαθέσιμα 5 σχέδια) είναι από 16 μέχρι 19 ιντσών. Παράλληλα, η VW προσθέτει τέσσερα νέα μεταλλικά χρώματα (Crystal Ice Blue, Anemone Blue, Oyster Silver, Grenadilla Black) ενώ όλα τα μοντέλα από τη βαθμίδα Style και πάνω έχουν μαύρη οροφή.

Προσθήκη φυσικών πλήκτρων και τεχνητής νοημοσύνης

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο εσωτερικό είναι το σύστημα infotainment επόμενης γενιάς με μια μεγάλη οθόνη τύπου tablet που έχει διαστάσεις 10,4 ιντσών στις πιο φθηνές εκδόσεις και 12,9 ιντσών στις ακριβότερες. Το ίδιο σύστημα ελέγχου του κλιματισμού παραμένει, όμως πλέον είναι φωτιζόμενο (κάτι που είχαν ζητήσει οι πελάτες), ενώ επέστρεψαν και τα φυσικά πλήκτρα στο τιμόνι, αντικαθιστώντας τα δύσχρηστα αφής. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 10.4 ιντσών, ενώ προαιρετικά υπάρχει και Head up display. Τέλος, το σύστημα της οθόνης ενσωματώνει το ChatGPT και τον έξυπνο φωνητικό βοηθό Ida.

Κινητήρες για όλα τα γούστα και όλες τις απαιτήσεις

Το εισαγωγικό Golf θα εξοπλίζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1.5 TSI απόδοσης 116 ή 150 ίππων, που και οι δύο στέλνουν τη δύναμη στον εμπρός άξονα μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Μια ήπια υβριδική έκδοση του ίδιου κινητήρα, με την ονομασία 1.5 eTSI, έχει τις ίδιες αποδόσεις, αλλά διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερη δύναμη, υπάρχει ένας μεγαλύτερος 2.0 TSI με 204 ίππους και DSG επτά σχέσεων. Από την πλευρά του diesel, ο δοκιμασμένος 2.0 TDI θα έχει 115 ίππους και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή 150ίππους και DSG επτά σχέσεων.

Η έκδοση eHybrid με τον 1.5 TSI αποδίδει 205 ίππους και συνδυάζεται με 6τάχυτο DSG κιβώτιο. Χρησιμοποιώντας μπαταρία 19.7 kWh, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία μέχρι και 100χλμ. (από 80χλμ. που ήταν). Η γρηγορότερη έκδοση GTE αποδίδει 272 άλογα έχοντας τον ίδιο κινητήρα και την ίδια μπαταρία, αλλά ηλεκτροκινητήρα νέας γενιάς. Και οι δύο αυτές plug-in υβριδικές εκδόσεις υποστηρίζουν τώρα φόρτιση AC στα 11 κιλοβάτ (αντί για 3,6 κιλοβάτ) και δέχονται φόρτιση DC έως 50 κιλοβάτ, οπότε θα χρειαστούν 25 λεπτά για να γεμίσει η μπαταρία από το 10% στο 80%. Με πλήρως φορτισμένη μπαταρία και γεμάτο ρεζερβουάρ, η VW εκτιμά ότι θα μπορείτε να διανύσετε έως 1.000 χιλιόμετρα πριν χρειαστεί να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα.

Golf GTI

Το 2λιτρο hot hatch έχει χάσει το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων στη θέση ενός DSG επτά σχέσεων, το οποίο διοχετεύει 265 ίππους στους μπροστινούς τροχούς. Το Golf R πιθανότατα θα κάνει την εμφάνισή του αργότερα φέτος, ενώ η επιστροφή του GTD είναι αμφίβολη.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Golf θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button