ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πίσω από την εγκληματική οργάνωση Μαρινάκης, Μώραλης, Καραπαπάς – Galaksias Portal News

Την ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός δείχνει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. στον εισαγγελέα – «Χρηματοδοτούσαν» τους χούλιγκαν με δωρεάν προσκλήσεις και εισιτήρια τα οποία μεταπωλούσαν με «καπέλο» – Παράνομη διάθεση διαπιστευτηρίων για να μπορούν οι «αρχηγοί» να εισβάλουν στους αγωνιστικούς χώρους – Εργάζονταν στον Δήμο Πειραιά και στο Red Store του Oλυμπιακού.

Την άμεση σύνδεση και εμπλοκή της διοίκησης του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Αντιπροέδρου, Κωνσταντίνου Καραπαπά αλλά και του έτερου αντιπροέδρου Δημήτρη Αγραφιώτη , καθώς και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την εγκληματική οργάνωση μέλη της οποίας ευθύνονται για τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό της Ασφάλειας

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Ζούγκλας», «οι χούλιγκανς που αυτοαποκαλούνται οργανωμένοι, έχουν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση οργάνωση αποτελούμενη από περισσότερα των τριών πρόσωπα, που επιδιώκει τη συστηματική τέλεση περισσότερων κακουργημάτων και πλημμελημάτων και κυρίως εκρήξεων και εμπρησμών, κατασκευής και κατοχής εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών, βομβών, ανθρωποκτονιών τετελεσμένων, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, κλοπών, ληστειών, εκβιάσεων…».

Σε άλλο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά: « Η λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, έχει εσωτερική διάρθωση και σαφή ιεραρχική δομή ενώ τα μέλη της έχουν καθορισμένους ρόλους…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης

Αναφορικά με τη δομή της οργάνωσης οι Διωκτικές Αρχές σημειώνουν ότι «περιλαμβάνει τα ηγετικά μέλη που αναγνωρίζονται ως επικεφαλής της Θύρας 7, οι λεγόμενοι “μεγάλοι” και οι αποκαλούμενοι “μικροί” οι οποίοι υποτάσσονται πλήρως στα ανώτερα μέλη για την πραγματοποίηση των επιθέσεων…».

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας  εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο  επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Σε άλλο σημείο οι Αρχές αναφέρουν ότι «οι Ιωσήφ Αντιζάς , Δημήτρης Μοιρώτσος αλλά και ο μετέπειτα δολοφονηθείς Βασίλης Ρουμπέτης, εισέρχονταν στους αγωνιστικούς χώρους ως SLO της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυνάμει διαπιστεύσεώς τους από τη διοργανώτρια Αρχή ( Super league), κατόπιν σχετικού αιτήματος της ίδια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που υπογράφονται από τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο αυτής, Δημήτριο Αγραφιώτη…».

«Η διαπίστευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο μαρτυρά άμεση σχέση του διαπιστευμένου πρόσωπου με την ομάδα που του χορηγεί τη διαπίστευση».

Μπροστάρηδες στα επεισόδια Μαρινάκης και Καραπαπάς

Στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται αναφορά και στα επεισόδια που έγιναν στον στάδιο Καραισκάκη έναν χρόνο πριν ( 23/4/2023) κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την πέμπτη αγωνιστική των play off. Προς το τέλος του αγώνα όταν η ΑΕΚ πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγφώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. «Το ίδιο μάλιστα έπραταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνστνατίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδητήρια, ενώ από τις κερκίδες vip συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης».

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στον Βόλο

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο στάδιο του Βόλου, στον αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ακυρώθηκε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν.

Μοίραζαν προσκλήσεις στην εγκληματική οργάνωση

Επίσης όπως προέκυψε από τις καταθέσεις, τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, λάμβαναν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο γήπεδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν στα κατώτερα μέλη, είτε τις πωλούσαν στην τιμή που όριζαν οι ίδιοι.

«Επίσης μπορούσα και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχει πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Καραϊσκάκης και ΣΕΦ σε τιμή ανώτερη της αναγραφομένης»

Έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν

Στο σημείο αυτό, οι διωκτικές Αρχές κάνουν λόγο για «έμμεση χρηματοδότηση των χούλιγκαν». Όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό «Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις».

Εύρισκαν δουλειά από τον Μώραλη

Σε άλλο σημείο του διαβιβαστικού τονίζεται ότι « αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται ( ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιο συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ιωσήφ Αντιζάς εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι  Δημήτρης Μοιρώτσος και Πέτρος Κιάτος, προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μάριος Χανδρινός και Ιωάννης Χαλκίδης εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος ο Μπογκτά Χόλπμαν εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

Ανατριχιαστικοί διάλογοι: «Έχουμε πόλεμο κωλόμπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους»

«Έχουμε πόλεμο κωλόμπατσοι, θα σας σκοτώσουμε όλους», «Νέα Σμύρνη σας χρειάζεται ξανά», «θα σας βρούνε όλους κρύους». Αυτές οι φράσεις ακούστηκαν το βράδυ της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λιγγερίδη από τους χούλιγκανς που επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, όπως προκύπτει από το υλικό της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχουν από το πρωί στα χρέη τους οι δικαστικοί λειτουργοί. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό που προκάλεσε ανατριχίλα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση. Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που γίνεται μεταξύ ενός κατηγορούμενου και του φίλου του αρκετό καιρό μετά την δολοφονία του Γιώργου Λιγγερίδη.

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ »: Ναι.

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Και όποιον πάρει ο χάρος,

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ »: Τα πήγανε δέκα άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ…κα είχανε σαράντα δυναμίτες ΑΚ. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας σαράντα δυναμίτες τώρα;

«ΦΙΛΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ»: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν.

«ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ »: Ναι πήγαν να γ…ουν τα ματ και ήταν λίγα τα ματ.

Όσον αφορά στον ρόλο του ηγετικού στελέχους της Θύρας 7, το όνομα του οποίου φιγουράρει στην πρώτη θέση του διαβιβαστικού εγγράφου της αστυνομίας, οι αρχές έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον ρόλο του. «Σύμφωνα με την εντολή του μόλις αυτός θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, τότε οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί κατά των αστυνομικών».

Παρά τους ισχυρισμούς του γνωστού μάνατζερ, ο οποίος υποστήριζε ότι «έδωσε ένα πανό και στη συνέχεια έφυγε από το γήπεδο» οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δίνουν τελείως διαφορετική εκδοχή. Συγκεκριμένα, «στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται το ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7 να βρίσκεται στο παρκέ του γηπέδου και να συνομιλεί με τον μάνατζερ. Στη συνέχεια ο τελευταίος, πληκτρολογεί για αρκετά δευτερόλεπτα στο κινητό του και αμέσως μετά βγαίνει από την πλαϊνή θύρα. Λίγο μετά λαμβάνουν χώρα οι επιθέσεις…» περιγράφεται στην έρευνα των αστυνομικών.

Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα

H εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά περίπου 160 άτομα με τους 67 να έχουν συλληφθεί.

Οι ποινικές διώξεις αφορούν σε δώδεκα κακουργήματα και σωρεία πλημμεληματικών πράξεων που πλέον βαραίνουν του συλληφθέντες.

Ειδικότερα πρόκειται για τα αδικήματα:

Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης (οκτώ άτομα)
Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Συνεργεία στην ανθρωποκτονία κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ηθική αυτουργία στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης
Συνέργεια στην έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και το θάνατο άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων με αφορμή αθλητική εκδήλωση.
Ηθική αυτουργία στην κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο με αφορμή αθλητική εκδήλωση
Εκβίαση με απειλής βλάβης της επιχείρησης άλλου κατά συναυτουργία κατά διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή με αθλητικό υπόβαθρο.
Διακεκριμένη βία κατά υπαλλήλων που διέτρεξαν σοβαρό κίνδυνο.
Εμπρησμός από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά αθλητική εκδήλωση.
Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά υπαλλήλων και μη.
Βιαιοπραγία κατά άλλου κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικής βλάβη κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης.
Κατοχή βεγγαλικών και κροτίδων κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης .
Κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.
Κλοπή κατά συναυτουργία.
Παράνομη οπλοκατοχή.
παράνομη οπλοφορία.
Οπλοχρησία κατά εξακολούθηση
Παράνομη κατοχή κροτίδων.
Προμήθεια κατοχή ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως από τους συλληφθέντες ο ένας είναι ανήλικος ενώ συνολικά υπολογίζονται οι κατηγορούμενοι κάτω των 18 ετών να είναι 15.

Kόλαφος το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ –

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button