Υγεία & Διατροφή

Μπορώ ως ιδιώτης να αγοράσω αγροτικό αυτοκίνητο; Τί ισχύει από το νόμο;

Του Γιώργου Παλληκάρη

Αγροτικό, Pick-up, μονοκάμπινο, διπλοκάμπινο, καρότσα. Αυτές είναι μερικές ορολογίες που όλες αφορούν τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ανθίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μία η πιο επαγγελματική ενασχόληση με την γεωργία, από την άλλη τα νέα Pick-ups έχουν τόσες ανέσεις και λειτουργίες που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα mainstream Ι.Χ., προσφέροντας παράλληλα δεκάδες επιπλέον ευκολίες off-road και μεταφοράς αντικειμένων.

Ποιος μπορεί να αγοράσει Αγροτικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι πριν μερικά χρόνια, ο νόμος ήταν αρκετά αυστηρός και για να αποκτήσει κάποιος το δικαίωμα να αγοράσει ένα Pick-up έπρεπε να είχε εισόδημα εξ ολοκλήρου από αγροτικές εργασίες. Με πιο απλά λόγια, να ήταν η μοναδική πηγή εισοδήματος του, οι αγροτικές εργασίες.

Το 2020 όμως, ο νόμος αυτός έγινε πιο… διαλλακτικός και άνοιξε παράθυρο για απόκτηση αγροτικού οχήματος σε μεγαλύτερο κοινό.

Πλέον, Pick-up μπορεί να αγοράσει όποιος έχει έστω και ένα μέρος του εισοδήματος του από αγροτικές εργασίες. Δηλαδή όποιος δηλώνει πως έχει έστω και 1 ευρώ εισόδημα από ενασχόληση με μορφές αγροτικής εκμετάλλευσης, χωρίς να χρειάζεται να είναι αποκλειστικά αγρότης.

Ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή έμπορος ο οποίος μπορεί να έχει κέρδος και από εκμετάλλευση γης μπορεί κανονικά να προβεί στην αγορά ενός Pick-up. Αρκεί αυτό να αποδεικνύεται και στην εφορία.

Τί αντικείμενα μπορώ να μεταφέρω στην καρότσα;

Η αλήθεια είναι πως επειδή κάποιος έχει αγροτικό, δεν σημαίνει πως μπορεί να μεταφέρει οτιδήποτε. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και αναφέρει πως τα αντικείμενα που επιτρέπεται να μεταφέρει ένα pick-up είναι μόνο αυτά που προβλέπει η άδειά του.

Είμαι επαγγελματίας αγρότης με Pick-up, ποιος έχει το δικαίωμα να οδηγήσει το όχημα μου;

Σύμφωνα με το νόμο, τη δυνατότητα οδήγησης φορτηγών ιδιωτικής χρήσης έχουν πλέον, οι γονείς, τα παιδιά, οι σύζυγοι αλλά και τα αδέρφια του επαγγελματία αγρότη, ιδιοκτήτη του Pick-up.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button