Υγεία & Διατροφή

«Έσπασε το ρόδι» ο Ολυμπιακός 10-7 την Μπαρτσελονέτα – Galaksias Portal News

Την πρώτη νίκη του στη φάση των “8” του Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών πανηγύρισε απόψε ο Ολυμπιακός.

Με όπλο την άμυνά τους, τον Μάρκο Μπίγιατς “κέρβερο” στην εστία τους και τον Ντίνο Γενηδουνιά να “εκτελεί” πέντε φορές, οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 10-7 της Μπαρτσελονέτα στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά, για τη 2η αγωνιστική του Β΄ ομίλου, και διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στο final-4 της Μάλτας. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Χέρβο Κόλιανιν θα είναι η Μπρέσια, στις 3/4 στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ματς ξεκίνησε με γρήγορο ρυθμό και τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα, χάρη σε τρία γκολ του Γενηδουνιά στο πρώτο οκτάλεπτο (δύο στα ίσια και ένα με πέναλτι), αλλά και τις αποκρούσεις του Μπίγιατς σε δύο απόπειρες των Καταλανών να βγουν στην κόντρα.

 

Η Μπαρτσελονέτα έχασε επιπλέον και πέναλτι (γλίστρησε η μπάλα από το χέρι του Λαρούμπε) κι έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 4-2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, όμως η εξαιρετική “ερυθρόλευκη” άμυνα και ο ανίκητος Μπίγιατς (απέκρουσε και πέναλτι του Μπιέλ) επέτρεψαν στους πρωταθλητές Ελλάδας, όχι απλά να διατηρήσουν το προβάδισμα, αλλά και να ξεφύγουν 6-2, με το τέταρτο προσωπικό τέρμα του Ντίνου Γενηδουνιά.

Ο Μουναρίθ βρήκε δίχτυα για την Μπαρτσελονέτα μετά από 14 “άγονα” λεπτά και ο ίδιος παίκτης μείωσε αμέσως μετά σε 6-4. Ο Ολυμπιακός έχασε δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω, αλλά βρήκε λύσεις από την περιφέρεια με τον Τάκη Δήμου, που ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +4 (8-4).

Οι Καταλανοί μείωσαν γρήγορα στην τελευταία περίοδο σε 8-6, όμως η “ερυθρόλευκη” άμυνα επανήλθε άμεσα στα… στάνταρ της και ο Βάμος, με πέναλτι που κέρδισε ο Λόντσαρ, διαμόρφωσε το 9-6 και ουσιαστικά “κλείδωσε” τη νίκη.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-0, 2-2, 2-3

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 2, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Ελβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Σαναούχα 1, Μουναρίθ 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Πάβιγιαρντ 1, Πάουλ, Ταούλ, Περόνε 1, Μπιέλ 1, Ζόβιτς, Πόρτερ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button