Επικαιρότητα

“Μικρό θαύμα ανθρωπιάς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου” (βίντεο) – Galaksias.com

Επίσκεψη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου στην Αγιάσο της Λέσβου πραγματοποίησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Παρέστη στην κοπή πίτας, ενώ είχε συναντήσεις με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Την υπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Παραδέλλης, ο οποίος την ξενάγησε στους χώρους και την ενημέρωσε για την πορεία, τις ανάγκες καθώς και για όλα τα ζητήματα του Κέντρου. Η υπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη λειτουργία του ιδρύματος, χαρακτηρίζοντας το ως “ένα μικρό θαύμα ανθρωπιάς” ενώ εξήρε τη συμβολή των εργαζομένων και της διοίκησης στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την εύρυθμη λειτουργία του.

Σε δηλώσεις της η κα Ζαχαράκη τόνισε ότι “υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας στο νησί για τα άτομα με αναπηρία, μ’ ένα υψηλό βαθμό ποιότητας στις υπηρεσίες από ανθρώπους που τους συμπεριφέροντας σαν οικογένειά τους. Προσπαθούμε πάντα για μια καλύτερη και αρμονική λειτουργία του κέντρου, όπου στο επίκεντρο έχει τον άνθρωπο. Στόχος μας είναι να λειτουργήσει ξανά ο ξενώνας που ανακαινίσθηκε, προχωράμε σε εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και του περιβάλλοντα χώρου και βέβαια χρηματοδοτούμε και για την συνέχιση εργασίας των συμβασιούχων covid με 70 χιλιάδες ευρώ.”

Σ΄ότι αφορά στο θέμα χρηματοδότησης του κέντρου η υπουργός ανέφερε ότι για αυτή τη χρονιά το υπουργείο θα διαθέσει 100 χιλιάδες ευρώ και άλλες 50 χιλιάδες ευρώ από το κρατικό λαχείο.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στα προγράμματα “Νταντάδες της Γειτονιάς”, όπου ήδη έχουν υπογραφεί 8 συμφωνητικά στον δήμο Μυτιλήνης και το πρόγραμμα δανειοδότησης νέων “Σπίτι μου” που έχουν ενταχθεί στη Λέσβο μέχρι σήμερα 19 ζευγάρια.

Με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκαν, η Πρόεδρος της «Κυψέλης» Βάνα Αλατερού, η Πρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» Βάσω Ανδρεαδέλλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων  «Ηώς» Μυρσίνη Γαβαλά, η Πρόεδρος της ΣΥΝεξέλιξης Αναστασία Σκούρτσου και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Στη τελετή κοπή της πίτας παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δ.Ε. ΑγιάσουΛευτέρης  Κοτσώνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου Ηλίας Βαζούρας καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και κοινωνικών φορέων του νησιού, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική από τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου.

Σοφία Ζαχαράκη: “Μικρό θαύμα ανθρωπιάς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου” (βίντεο)Σοφία Ζαχαράκη: “Μικρό θαύμα ανθρωπιάς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Βορείου Αιγαίου” (βίντεο)
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button