ΕνημέρωσηΠολιτική

Χωρίς Ρουμπέν λόγω καρτών στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ – Galaksias Portal News

Χωρίς τον Ρουμπέν Πέρεθ θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός την προσεχή Τετάρτη (21/2, 19:00) τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης», καθώς ο Ισπανός μέσος συμπλήρωσε κάρτες στη διοργάνωση.

Στον προχθεσινό (14/2), πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα ο Ρουμπέν αντίκρισε την 3η κάρτα του στο εφετινό Κύπελλο Ελλάδας και θα πρέπει να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάσει το άρθρο 7, παρ. 4α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ στο Κύπελλο, οι ομάδες δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν το πότε θα εκτίσει την ποινή του ένας ποδοσφαιριστής, όπως ισχύει στα πρωταθλήματα της Super League 1 και της Super League 2.

Κι ως εκ τούτου, απ’ την στιγμή που ο Ρουμπέν αντίκρισε στο 48ο λεπτό του αγώνα της Τούμπας την 3η κάρτα του στη διοργάνωση (στη ρεβάνς με Ολυμπιακό και στον πρώτο προημιτελικό με τον Ατρόμητο είχε αντικρίσει τις άλλες δύο) θα χρειαστεί να απουσιάσει απ’ τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό είναι εν αναμονή της ποινής που θα επιβληθεί εντέλει στον Τάσο Μπακασέτα για την αποβολή του στο πρώτο ματς της Τούμπας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολλανδός ρέφερι, Άκαρντ Λινχάουτ έχει καταγράψει στο φύλλο αγώνος τόσο για τον Μπακασέτα, όσο και για τον Τάισον τη λέξη «απώθηση» για τη φάση της αποβολής τους στο 77ο λεπτό.

Αν η συγκεκριμένη λέξη εξεταστεί με βάση την παράγραφο 1 του άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα (Ποινές ποδοσφαιριστών) που αφορά «ανάρμοστη διαγωγή» και οι δύο παίκτες θα τιμωρηθούν με μία αγωνιστική.

Αν τώρα εξεταστεί με βάση τις παραγράφους 2 & 3 του ίδιου άρθρου που αναφέρουν «απόπειρα βιαιοπραγίας» ή «βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα» οι ποινές είναι 2 ή 3 αγωνιστικές.

Και σε αυτό το σενάριο ο Μπακασέτας (αλλά και ο Τάισον) θα χάσει εκτός απ’ το προσεχές ματς με τη Λαμία και τον δεύτερο ημιτελικό της Λεωφόρου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button