Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε μια ακόμη περιοδεία ενημέρωσης στην Φθιώτιδα – Galaksias.com

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η νέα μεγάλη περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στο πλαίσιο της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για «την παροχή εξουσιοδότησης προς κάθε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη να προχωρήσει, εντός της επαρχίας του και κατά την έμφρονα ποιμαντική κρίση του, σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας».

Ο κ. Συμεών ευλογώντας εκδηλώσεις φορέων, συλλόγων, υπηρεσιών καθώς και επιχειρήσεων, επισκεπτόμενος σχολικές μονάδες και συνομιλώντας επί ώρες με μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και σε κατ’ιδίαν συναντήσεις με αιρετούς και θεσμικούς παράγοντες της περιοχής είχε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να ενημερώσει για τις θέσεις και προτάσεις της Εκκλησίας για τον γάμο, την οικογένεια, τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και να αναπτύξει γόνιμο διάλογο για τα γνωστά θέματα της επικαιρότητας.

Ο κ. Συμεών συνάντησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο, στον οποίο μάλιστα ευχήθηκε και για την προλαβούσα ονομαστική του εορτή, τους εντεταλμένους Περιφερειακούς Συμβούλους Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ευάγγελο Χαϊνά και Αθλητισμού κ. Ηλία Καλτσά, την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας κα Ευθυμία Καράντζαλη με συνεργάτες της, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δρομέων «Τραχίνα» και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Παράρτημα Λαμίας, ευλόγησε τις εκδηλώσεις του Δήμου Δομοκού, του Συλλόγου Γυναικών Μεξιατών, της οικογενειακής επιχείρησης «Κρεοπωλείο Ζήσιμος» στη Λαμία, της Υποδιεύθυνσης Δ’ – Προληπτικών Ελέγχων Λαμίας της Υπηρεσίας Ερευνών και  Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), του Συνδέσμου Συνταξιούχων Δημοσίου Φθιώτιδος, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδος, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Φθιώτιδος και το Μουσικό Σχολείο Λαμίας .της Ενώσεως Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων στην Λαμία, της Μονάδος Χρόνιας Αιμοκάθαρσης –  Νεφρολογικού Κέντρου Αιμοκάθαρσης «NEKAL», της ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών στον Μεγαπλάτανο Λοκρίδος, ευλόγησε και το νέο Συμβολαιογραφείο της Ερίτιμης κας Αικατερίνης Γιοβάνη στη Μακρακώμη, καθώς ευλόγησε και την Αγιοβασιλόπιτα  της ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών στην έδρα της στο Μεγαπλάτανο.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το 14ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας κατόπιν προσκλήσεως μαθητών και εκπαιδευτικών, όπου έγινε δεκτός με πολλή αγάπη και σεβασμό από τους μαθητές, τις μαθήτριες καθώς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά τον κόμβο ειρηνικής διαμαρτυρίας των αγροτών στην Ανθήλη, ενώ στο περιθώριο των περιοδειών του επισκέφθηκε τον υπό ανέγερση  Ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Μακρακώμη, όπου και επέβλεψε την πορεία των εκτελουμένων εργασιών.

 

Φωτογραφίες από τον Δημήτριο Ανάγνου:

https://flic.kr/s/aHBqjBe6Y3

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button