Επικαιρότητα

Προβολή της ταινίας «Φαρενάιτ» στον cineplex Φίλιππος – Galaksias.com

Σε μια μελλοντική καθεστωτική κοινωνία, τα βιβλία έχουν τεθεί εκτός νόμου από μια κυβέρνηση που φοβάται την ανεξάρτητη σκέψη, ενώ οθόνες βομβαρδίζουν συνεχώς τους ανθρώπους με εικόνες της επικαιρότητας, δίχως να τους αφήνουν στιγμή να σκεφτούν.

Καθήκον του πυρονόμου Γκι Μόνταγκ είναι η καύση όποιων βιβλίων εντοπίζονται. H γνωριμία του με την βιβλιόφιλη Κλαρίς και η ερωτική έλξη που αναπτύσσεται μεταξύ τους, κλονίζει τον τρόπο ζωής του και τον παρακινεί να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές του.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ρέυ Μπράντμπερυ – που πήρε το όνομά του από τους 451 βαθμούς της κλίμακας Φαρενάιτ που χρειάζεται το χαρτί για να καεί – η υπέροχη αυτή ταινία του Φρανσουά Τριφό αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές δουλειές του. Με μια υπνωτιστική κινηματογραφική γλώσσα και με εξπρεσιονιστικά στοιχεία, φουτουριστικά σκηνικά και θερμά χρώματα, μας αφηγείται μια ιστορία για το βιβλίο, για τη λογοκρισία και για τους ανθρώπους που την αψηφούν. Μια ιδιαίτερα ανθρώπινη ιστορία, γιατί χωρίς βιβλία ο κόσμος μας δεν θα ήταν ποτέ πια ίδιος.

1966

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Τριφό

Πρωταγωνιστούν: Oskar Werner, Julie Christie, Σίριλ Κιούζακ

Διάρκεια: 112’

Την ταινία θα παρουσιάσει ο Μιχάλης Λυμπεράτος, ΔΡ ΙΣΤΟΡΙΑΣ-Δ/ΝΤΗΣ 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς

The post Λιβαδειά: Προβολή της ταινίας «Φαρενάιτ» στον cineplex Φίλιππος appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button