Επικαιρότητα

Συγκροτήθηκε η επιτροπή Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη – Galaksias.com

Το Σάββατο 6 Απριλίου, στην αίθουσα του Κάμπου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση για τη συγκρότηση επιτροπής αλληλεγγύης Ικαρίας για την Παλαιστίνη, ύστερα από πρωτοβουλία που πήραν για το σκοπό αυτό ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου του νσιού, η Κίνηση Πολιτών Ραχών και η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας.

Ύστερα από συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων συλλόγων, συλλογικοτήτων και κατοίκων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα,”συμφωνήθηκε η συγκρότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Ικαρίας για την Παλαιστίνη, πάνω στους εξής άξονες :

  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Αλληλεγγύη για τον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη γενοκτονία και τον αφανισμό του Παλαιστινιακού λαού.
  • Ο αγώνας των Παλαιστινίων για εθνική ανεξαρτησία και δημιουργία δικού τους κράτους είναι πέρα για πέρα δίκαιος. Δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη του 2023, αλλά είναι ένας αγώνας 75 χρόνων ενός λαού απέναντι στον κατακτητή του. Είμαστε δίπλα στους Παλαιστίνιους χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις.
  • Γι΄ αυτό δεν αποδεχόμαστε επιχειρήματα περί δήθεν τρομοκρατών της Χαμάς ή περί δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Είναι επιχειρήματα που θέλουν να αθωώσουν το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ και να αποενοχοποιήσουν όσους διαχρονικά το στηρίζουν”.

Τη συγκρότηση της Επιτροπής, εκτός από τους φορείς που ανέλαβαν την πρωτοβουλία στηρίζουν μέχρι στιγμής με αποφάσεις τους ο Προοδευτικός Σύλλογος Ξυλοσύρτη Ικαρίας «Ο Αθέρας», ο σύλλογος Κάμπου, ο σύλλογος Φυτέματος, η ΕΡΓΑΣ, η ΕΛΜΕ Ικαρίας και Φούρνων και το σωματείο «Αθέρας και Γαία» και, όπως επισημαίνεται, η επιτροπή παραμένει ανοιχτή για περισσότερες συμμετοχές.

Ως πρώτες δράσεις της Επιτροπής αποφασίστηκαν οι ακόλουθες:

  1. Κυκλοφορία κουπονιών οικονομικής ενίσχυσης προς αγορά υγειονομικού υλικού και αποκατάσταση νοσοκομειακών υποδομών για τις ανάγκες του Παλαιστινιακού λαού.
  2. Ανοιχτές εξορμήσεις της Επιτροπής στην πλατεία Ευδήλου το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11 το πρωί και στην πλατεία Ραχών την Κυριακή 21 Απριλίου την ίδια ώρα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6981735188, 6978892022, 6984733455

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button