Επικαιρότητα

«Από τη μια απειλεί τη Ρωσία και από την άλλη αγοράζει …φυσικό αέριο!» – Galaksias.com

Την ίδια στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απειλεί να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία για να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας, η χώρα του τροφοδοτεί τη ρωσική πολεμική προσπάθεια αγοράζοντας φυσικό αέριο αξίας 600 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μόσχα τους πρώτους τρεις μήνες του 2024. Σύμφωνα με νέα στοιχεία, η Γαλλία πληρώνει αθόρυβα όλο και περισσότερα για το ρωσικό αέριο, παρόλο που η Γαλλία χρησιμοποιεί όλο και πιο σκληρή ρητορική απέναντι στη Ρωσία.

H δεξαμενή σκέψης του Κέντρου Έρευνας για την Ενέργεια και τον Καθαρό Αέρα (CREA) αναφέρει ότι οι ρωσικές αποστολές υγροποιημένου φυσικού αερίου σημείωσαν μεγαλύτερη αύξηση στη Γαλλία από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ πέρυσι.

Η Γαλλία προσπαθεί συνεχώς να δικαιολογήσει τις αγορές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία υποστηρίζοντας ότι έχει δεσμευτεί σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια με τη Ρωσία που είναι δύσκολο να ακυρωθούν. Οι επικριτές λένε ότι ο Μακρόν θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για να μειώσει την εξάρτηση της Γαλλίας από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία, ειδικά όταν ισχυρίζεται ότι η Γαλλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους της Ουκρανίας. Η ενέργεια εξακολουθεί να αποτελεί θεμέλιο για τη ροή εσόδων της Ρωσίας, με τα ορυκτά καύσιμα να συμβάλλουν έως και το ήμισυ των ροών εσόδων της.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button