ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ρατσιστικό «παραλήρημα» για να μην τραγουδήσει η Aya Nakamura στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στα δύο έχει χωριστεί η Γαλλία τις τελευταίες μέρες, καθώς έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις με την επιλογή της Aya Nakamura, για να τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι από τους διοργανωτές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (11/3) πως έχουν τρομάξει με το «ρατσιτστικό παραλήρημα», κατά της τραγουδίστριας, που έχει καταγωγή από το Μάλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν από τα γαλλικά δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για την επιλογή του τραγουδιού της Πιάφ, σε συνάντηση που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν, αν και κανένα από τα δύο μέρη δεν επιβεβαίωσε τη φήμη.

Κάτι που έγινε θέμα σε συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου από το κόμμα «Reconquest», το οποίο ηγείται ο ακροδεξιός Έρικ Ζεμούρ.

Μια κίνηση που προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις προς την τραγουδίστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα, μια εξτρεμιστική ομάδα, ονόματι «Les Natifs», κρέμασε ένα πανό δίπλα στον Σηκουάνα που έγραφε: «Δεν υπάρχει περίπτωση Αγιά -εδώ είναι Παρίσι, όχι η αγορά του Μπαμάκο (σ.σ.: πρωτεύουσα του Μάλι)».

Η απάντηση της τραγουδίστριας

Με ανάρτηση της στα social media, η τραγουδίστρια ανέφερε ότι «Μπορείς να είσαι ρατσιστής αλλά όχι κουφός… Αυτό είναι που σας πληγώνει! Γίνομαι το νούμερο 1 θέμα της επικαιρότητας… αλλά τι σας χρωστάω πραγματικά; Τίποτα».

«Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι από τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον της Αγιά Νακαμουρά τις τελευταίες ημέρες. Εκφράζουμε την απόλυτη υποστήριξή μας στην πιο ξακουστή Γαλλίδα καλλιτέχνιδα στον κόσμο», σχολίασε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ισχυρίζονται ότι αγαπούν τη χώρα τους, αλλά θέλουν να αποκλείσουν την πιο ξακουστή γαλλόφωνη τραγουδίστρια στον κόσμο μετά την Εντίθ Πιάφ. Δεν μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα ρατσιστές και πατριώτες στη Γαλλία», είπε ο βουλευτής του αριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», Αντουάν Λεομάν.

Αξιοσημείωτο είναι, πως η Aya Nakamura έχει έρθει ξανά στο παρελθόν αντιμέτωπη με ρατσιστικά σχόλια, σχετικά με την καταγωγή της.

Μάλιστα, έχει καταγγελθεί από την ακροδεξιά για τις πρωτοβουλίες που παίρνει με τη χρήση της γαλλικής γλώσσας, χρησιμοποιώντας ευρέως τη γνωστή αργκό του χιπ-χοπ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button