ΕνημέρωσηΟικονομία

Έξι τροχαίες παραβάσεις που θα οδηγούν σε αφαίρεση άδειας και διπλώματος

Αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας στους παραβάτες οδηγούς που υποπίπτουν σε απανωτές τροχαιες παραβάσεις προσανατολίζεται το υπουργείο προστασίας του Πολίτη θέλοντας να συναιτισει τους λάτρεις της ταχύτητας και της επιθετικής οδήγησης που πολλές φορές μετατρέπουν τους δρόμους σε πίστες αγώνων. Σε αυτές τις προτάσεις κατέληξε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις που είχε με την πολιτική και φυσική ηγεσία.
Στο στόχαστρο μπαίνουν έξι συγκεκριμένες παραβάσεις που βάζουν σε κίνδυνο άλλους οδηγούς και πεζούς. Πρόκειται για παραβάσεις όπως:
α. κόκκινος σηματοδότης
β. STOP
γ. Χρήση κινητού τηλεφώνου
δ. ΛΕΑ
ε. επιθετική οδήγηση
στ. διπλοπαρκάρισμα.
Ταυτόχρονα ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε την “ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, με άμεση επιστροφή 50 αστυνομικών στην Τροχαία (θα ακολουθήσουν και άλλες επιστροφές τους επόμενους μήνες) και με αξιοποίηση και ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών επιτήρησης, αρχικά σε κεντρικούς δρόμους και μεγάλες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου”.
Στις συσκέψεις όμως τέθηκε και το θέμα της υπερβολικής κίνησης στους δρόμους του λεκανοπεδίου. «Επικαιροποίηση, επανασχεδιασμός και βελτίωση της πρωτογενούς αντίδρασης και επέμβασης σε περιπτώσεις εκτάκτων περιστατικών στους δρόμους και ιδιαίτερα στον Κηφισό, με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτατη αποφόρτιση και ομαλοποίηση της κυκλοφορίας».  Για το ζήτημα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Τεχνικής του ΕΜΠ, αναπληρωτή Καθηγητή, Κωνσταντίνο Κεπαπτσόγλου. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται η δυνατότητα ενημέρωσης των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο για τροχαία περιστατικά που συμβαίνουν στην κατεύθυνση πορείας τους.
Η ανακοίνωση του υπουργείου προστασίας του Πολίτη καταλήγει λέγοντας ότι «ο ορίζοντας εφαρμογής του καινούργιου σχεδίου ξεκινά από την έναρξη της σχολικής περιόδου, ενόψει της οποίας έχει προβλεφθεί να ελεγχθεί η σήμανση κοντά στις σχολικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθούν αν υπάρχουν τυχόν ελλείψεις και να κατατεθούν προτάσεις για τη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button