ΑθλητικάΕνημέρωση

Άνετη νίκη με σούπερ Λιβάι Γκαρσία και κορυφή για την Ένωση στη Super League 1 – Galaksias Portal News

Η ΑΕΚ νίκησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 3-0 την Κηφισιά για την 23η αγωνιστική της Super League 1 και “πάτησε” στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας και την εξέλιξη του ντέρμπι, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακός.

Με σόου του Λιβάι Γκαρσία, που είχε κερδισμένο πέναλτι και κόκκινη κάρτα, αλλά και δύο γκολ στο ματς, η ΑΕΚ “σάρωσε” την Κηφισιά και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Ο επιθετικός της Ένωσης ανετράπη μόλις στο δεύτερο λεπτό από τον Σπίνο που αποβλήθηκε, αλλά παρότι αστόχησε στην εκτέλεση του πέναλτι, σκόραρε στη συνέχεια δις με κεφαλιά, για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη. Το τελικό 3-0 “έγραψε” ο Λιούμπισιτς με κεφαλιά στο 90′, στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα των “κιτρινόμαυρων”.

Η ομάδα του Αλμέιδα προσπέρασε έτσι τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία και με απώλεια βαθμών από τον ΠΑΟΚ θα μείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Super League 1.

Το παιχνίδι

Μόλις στο δεύτερο λεπτό του, η ΑΕΚ έγινε το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη στο ματς, αφού ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Κηφισιάς, ανετράπη από τον Σπίνο και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον παίκτη των φιλοξενούμενων, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Ο Λιβάι Γκαρσία νικήθηκε από τον Αναγνωστόπουλο στην εκτέλεση του πέναλτι, αλλά η ΑΕΚ είχε πάρει το αριθμητικό πλεονέκτημα και “πίεσε” αμέσως για ένα γκολ.

Αυτό ήρθε έτσι λίγο αργότερα, με την ΑΕΚ να βρίσκει κενό χώρο στο 19′, τον Ελίασον να κάνει φοβερή ενέργεια από δεξιά και να βγάζει τη σέντρα προς τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με εντυπωσιακή κεφαλιά “ψαράκι” σκόραρε για το 1-0 της Ένωσης στην αναμέτρηση.

Η ομάδα του Αλμέιδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 24′ έβαλε… πρόωρο τέλος στο ματς, με τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούει το σουτ του Γκατσίνοβιτς από κοντά, αλλά να δέχεται το γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πήδηξε πολύ ψηλά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της ΑΕΚ.

Πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά, η Ένωση πέτυχε και τρίτο γκολ με παρέμβαση του Τσάπαν σε γύρισμα του Γκατσίνοβιτς, αλλά το αυτογκόλ δεν μέτρησε, εξαιτίας ενός οφσάιντ του Πήλιου στην αρχή της φάσης.

Ο Γκατσίνοβιτς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 38′ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, με ωραία ενέργεια και σουτ που έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Το σκορ δεν άλλαξε έτσι στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να πηγαίνει με το 2-0 στα αποδυτήρια, έχοντας

To άρθρο ΑΕΚ – Κηφισιά 3-0: Άνετη νίκη με σούπερ Λιβάι Γκαρσία και κορυφή για την Ένωση στη Super League 1 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button