ΕνημέρωσηΠολιτική

Σοκαριστικό θέαμα στο κέντρο της Πάτρας- Η διαμαρτυρία για τη σφαγή των ζώων λόγω Τσικνοπέμπτης

Διαμαρτυρία με πολύ σκληρό θέαμα που προκάλεσε τις αντιδράσεις αρκετών περαστικών, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου στη συμβολή με τη Ρήγα Φεραίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακτιβιστική ομάδα «LiberAnimal» με πολύ ιδιαίτερο τρόπο όπως φαίνεται από το βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν εξέφρασε την διαμαρτυρία της για τη σφαγή των ζώων ενόψει της Τσικνοπέμπτης.

Οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας με κείμενό τους επισημαίνουν τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αυριανή “Τσικνοπέμπτη”, φέρνει στην επιφάνεια, την διαλυμένη μας σχέση με τα μη ανθρώπινα ζώα. Ειναι μια μέρα άγνοιας, αδιαφορίας και ντροπής που δεν τιμά το ανθρώπινο είδος.

Οι άνθρωποι θα βγάλουν στους δρόμους ψησταριές, θα κοινοποιήσουν στα σόσιαλ μπριζόλες, σουβλάκια, παϊδάκια αγνοώντας ή αδιαφορώντας πως αυτά τα κομμάτια κρέατος προέρχονται από τις σάρκες δολοφονημένων μωρών, που κλάπηκαν από τις μητέρες τους και οδηγήθηκαν στο σφαγείο. Μπορώ να σας πω πως τις τελευταίες τους στιγμές φοβόντουσαν, έπεφταν στα γόνατα από το τρέμουλο, έκλαιγαν, μύριζαν το αίμα των σφαγμένων αδερφών τους, και προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από τα χέρια του σφαγέα και τα μαχαίρια του.

Αν νομίζετε πως τα αρνιά, οι κατσίκες, τα γουρούνια, οι αγελάδες, οι κότες είναι άνοιωθα αντικείμενα, κάνετε λάθος. Είναι κι αυτά συναισθανόμενα ζώα. Χαίρονται, φοβούνται, πονάνε, αγαπάνε κάπως σαν και εμάς. Έχουν κι αυτά την επιθυμία να εξερευνήσουν και να ζήσουν τις ζωές τους.

Και θα έπρεπε να τις ζήσουν.

Γιατί οι ζωές τους είναι μοναδικές, πολύτιμες και ανεπανάληπτές, όπως και οι δικές μας.
Και αντί να γιορτάζουμε την ζωή, να την υψώνουμε σαν διαμάντι στον ήλιο να λάμψει, εμείς επιλέγουμε την καταστροφή: να μαχαιρώνουμε το καλοσυνάτο πρόσωπο τους και να τρεφόμαστε από την δυστυχία και τον ανείπωτο πόνο τους.

Από την δράση αυτή, θέλουμε να αναρωτηθείτε, και να αμφισβητήσετε την ζωοφαγία, που ουσιαστικά μας επέβαλαν από μικρά. Γιατί ακριβώς έτσι έγινε. Όπως και πολλές άλλες προβληματικές αντιλήψεις (μισογυνισμός, ομοφοβία, ρατσισμός) που χρειάστηκε να αποβάλουμε στην πορεία, με σκοπό να είμαστε πιο δίκαιοι και σωστοί.

Είναι πιο σοφό στον χρόνο που μας απομένει, να δείχνουμε σεβασμό και αγάπη στους γύρω μας, και να τους νοιαζόμαστε. #govegan σήμερα».

Πηγή: The best.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button