ΑθλητικάΕνημέρωση

«Εκτιμώ την πρόβλεψη του Νικ Κύργιου αλλά ξέρω που ήταν το βράδυ» – Galaksias Portal News

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε με επιβλητικό τρόπο στους «16» του Australian Open,και μετά τον αγώνα μίλησε για τον αντίπαλό του, τη συνέχεια του αυστραλιανού Γκραν Σλαμ, αλλά και τον Νικ Κύργιο.

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να σχολιάσει την πρόβλεψη του Κύργιου ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα κατακτήσει το Australian Open και απάντησε με φοβερή ατάκα για τον Ελληνοαυστραλό αθλητή, ο οποίος δεν αγωνίζεται φέτος στο τουρνουά, λόγω τραυματισμού.

Οι δηλώσεις του Τσιτσιπά

Για τον Λούκα Βαν Ας: «Θυμάμαι τον εαυτό μου όταν βρισκόταν σ’ αυτή τη φάση. Είναι νέος (σ.σ. είναι 19 ετών) στο tour, ήρθε πολύ πρόσφατα, τον παρακολουθούσα και έπαιξε σπουδαίο τένις για να κερδίσει επάξια μια θέση για να παίξει στη Rod Laver Arena. Σήμερα πάλεψε πολύ σκληρά από την αρχή ως το τέλος, πρέπει να του δώσω τα εύσημα γι’ αυτό, έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Ένιωσα πως η εμπειρία έπαιξε ρόλο σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος με τη νίκη μου».

Για τις καλές εμφανίσεις του στην Αυστραλία: «Πρώτα απ’ όλα είναι ο κόσμος, ο καιρός, το φαγητό… Δεν πίνω καφέ, αλλά έχω ακούσει ότι έχετε από τους καλύτερους καφέδες στον κόσμο εδώ. Απλά νιώθω ότι όλα είναι τέλεια εδώ. Μέχρι στιγμής είναι με διαφορά το καλύτερο Grand Slam για μένα όσον αφορά την εμπειρία των παικτών. Η ατμόσφαιρα για τους παίκτες είναι φανταστική, το φαγητό, τα πάντα είναι καθαρά και πολύ οργανωμένα, νιώθεις σαν στο σπίτι σου εδώ και αυτό δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για να παίξεις τένις».

Για το σχόλιο του Νικ Κύργιου: «Το εκτιμώ πολύ που το έγραψε αυτό, αλλά ταυτοχρόνως δεν του δίνω και μεγάλη σημασία, γιατί ξέρω ακριβώς που ήταν χθες το βράδυ! Για μένα είναι σημαντικό να συνεχίσω τη δική μου πορεία και να βαδίζω στο σωστό δρόμο. Σέβομαι τον Κύργιο, κάνει καλή δουλειά απ’ ότι μαθαίνω με τον σχολιασμό των αγώνων και γνωρίζει καλά το tour και τους παίκτες. Ο κάθε αγώνας εδώ έχει μια διαφορετική αξία για μένα, ο κάθε αντίπαλος είναι πιο δυνατός από τον προηγούμενο. Πρόθεσή μου είναι να παίζω τένις που με βοηθάει να εξελίσσομαι σαν παίκτης και μ’ αυτόν τον τρόπο θα αρχίσω να χτίζω πάνω στην άνεση την οποία βγάζω στο γήπεδο, να χτυπάω την μπάλα με ευκολία χωρίς να βάζω πολύ δύναμη, να βρίσκω την ισορροπία μεταξύ των δυο και να παίζω όσο πιο έξυπνα μπορώ».

Για τον επόμενο αντίπαλό του Τέιλορ Φριτζ: «Έχουμε παίξει αρκετές φορές μαζί. Έχει ένα από τα καλύτερα σερβίς στο tour και έχει πολύ μεγάλα χτυπήματα, σε αντίθεση με τον σημερινό μου αντίπαλο, που τρέχει πολύ καλά το γήπεδο και επιστρέφει πολλές μπάλες. Ο Tέιλορ έχει μεγάλα όπλα στην εκτέλεση και πρέπει να αμυνθώ καλά και να είμαι εκεί, έτοιμος για να παλέψω. Είχαμε ένα μεγάλο ματς εδώ στο Australian Open και είναι μια από τις καλύτερες αναμνήσεις που είχα απ’ αυτό το τουρνουά. Η ένταση που είχα σε εκείνον τον αγώνα ήταν εντυπωσιακή και ελπίζω να το επαναλάβω και σ’ αυτό το ματς».

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Εκτιμώ την πρόβλεψη του Νικ Κύργιου αλλά ξέρω που ήταν το βράδυ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button