ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Έρευνα για απάτη εις βάρος του επιχειρηματία Κολομόισκι – Galaksias Portal News

Αξιωματούχοι των ουκρανικών κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας κατονόμασαν τον ισχυρό επιχειρηματία Ίχορ Κολομόισκι ως ύποπτο σε υπόθεση απάτης και ξεπλύματος χρήματος, ανέφερε σήμερα, Σάββατο, η υπηρεσία ασφαλείας SBU.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει καταστήσει προτεραιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς η Ουκρανία αγωνίζεται εναντίον της ρωσικής εισβολής που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες και ο Κολομόισκι, ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες στην Ουκρανία, είναι ο πιο γνωστός από όσους έχουν τεθεί στο στόχαστρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζελένσκι, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως κωμικός, στον ρόλο του προέδρου, σε μια σειρά που μεταδιδόταν από τηλεοπτικό δίκτυο ιδιοκτησίας του Κολομόισκι, αρνείται ότι έχει προσωπικές σχέσεις με τον επιχειρηματία.

«Διαπιστώθηκε πως την περίοδο 2013-2020 ο Ίχορ Κολομόισκι νομιμοποίησε πάνω από μισό εκατομμύριο χρίβνια (14 εκατομμύρια δολάρια), αποσύροντάς τα στο εξωτερικό και χρησιμοποιώντας την υποδομή των ελεγχόμενων τραπεζών», ανέφερε σε ανακοίνωση που ανήρτησε η SBU στην εφαρμογή Telegram.

Tο Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Κολομόισκι για σχόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που δείχνουν μια ομάδα αστυνομικών ερευνητών στην πόρτα του σπιτιού του, με τον Κολομόισκι να παραλαμβάνει και να υπογράφει έγγραφα.

Ο Κολομόισκι είναι πρώην ιδιοκτήτης της μεγάλης ουκρανικής τράπεζας PrivatBank, η οποία εθνικοποιήθηκε στα τέλη του 2016 στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Νωρίτερα φέτος αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του Κολομόισκι σε σχέση με μια ξεχωριστή έρευνα για υπεξαίρεση και φοροδιαφυγή στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας που ανήκαν εν μέρει στον επιχειρηματία.

Ο Κολομόισκι ήταν ο ιδιοκτήτης περιουσιακών στοιχείων στον ενεργειακό, τον τραπεζικό και σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένου ενός τηλεοπτικού δικτύου με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις στον Κολομόισκι το 2021 «λόγω ανάμιξής του σε σημαντική υπόθεση διαφθοράς». Οι αρχές των ΗΠΑ υποστηρίζουν επίσης πως ο Κολομόισκι και ένας επιχειρηματικός εταίρος του ξέπλεναν υπεξαιρεθέντα κεφάλαια μέσω των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κολομόισκι αρνείται τις κατηγορίες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button