Κόσμος

Έρευνα: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει τη διάγνωση του διαβήτη

Επιστήμονες στις ΗΠΑ κατάφεραν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια του διαβήτη τύπου 2 σε τομογραφίες κοιλίας με τη βοήθεια ενός συστήματος πλήρως αυτοματοποιημένης τεχνητής νοημοσύνης.

Από διαβήτη πάσχει σχεδόν ένας στους οκτώ ενήλικες, ενώ ένας στους τρεις πληρεί τα κριτήρια για προδιαβήτη. Λόγω της αργής εκδήλωσης των συμπτωμάτων, είναι σημαντικό να γίνεται έγκαιρα η διάγνωση του διαβήτη. Μερικές περιπτώσεις προδιαβήτη μπορεί να διαρκέσουν έως οκτώ χρόνια. Όσο πιο νωρίς γίνεται η διάγνωση τόσο πιο έγκαιρα ο ασθενής θα κάνει τις αναγκαίες τις αλλαγές στον τρόπο ζωής του και την κατάλληλη θεραπεία για να «φρενάρει» την εξέλιξη της νόσου.

Η τομογραφία κοιλίας μπορεί να αποτελέσει ένα πολλά υποσχόμενο εργαλείο για τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2, καθώς δίνει σημαντικές πληροφορίες για το πάγκρεας. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασθενείς με διαβήτη τείνουν να συγκεντρώνουν περισσότερο κοιλιακό λίπος και λίπος μέσα στο πάγκρεας σε σχέση με τους μη διαβητικούς.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger