Επικαιρότητα

«Αρτιότητα και Οικοδομησιμότητα γηπέδων και οικοπέδων» – Galaksias.com

Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ, στην Κοζάνη, με θέμα «Αρτιότητα και Οικοδομησιμότητα γηπέδων και οικοπέδων», με συνδιοργάνωση του Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του ΤΕΕ και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών/ΤΔΜ.

Την εκδήλωση, εκτός από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ, κο Στέργιο Κιάνα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας, κο Φώτη Ριζόπουλο, χαιρέτησαν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Βορείου Ελλάδος, κ. Χατζηλιάδης Παύλος, ο κος Βασίλειος Τράγιας, Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλ. Αρχιτεκτόνων Ανωτάτων Σχολών Νομού Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Εορδαίας, κος Παναγιώτης Τσακμάκης και ο Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΔΜ, κος Γεώργιος Τζίτζικας.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν:

• η κα Παρασκευή Φαρμάκη, ΑΤΜ, Αντιπρόεδρος ΣΔΑΤΜΒΕ, Υπάλληλος Τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών Δ/νσης Δόμησης και ΠΕ Δήμου Θεσσαλονίκης, με θέμα εισήγησης: «Αρτιότητα και οικοδομησιμότητα οικοπέδων»,

• η κα Γεωργία Βέλλιου, ΑΤΜ, MSc στο Χωρικό Σχεδιασμό για βιώσιμη ανάπτυξη, Υπάλληλος στη Δ/νση Πολεοδομίας, ΥΔΟΜ Κορδελιού – Ευόσμου με θέμα εισήγησης: «Έλεγχος τοπογραφικού διαγράμματος και δικαιολογητικών στο e-adeies για οικόπεδα εντός σχεδίου»,

• και ο κος Γιάννης Κρεμμύδας, ΑΤΜ, Προϊστάμενος Δ/νσης Πολεοδομίας Δήμου Θέρμης, Προϊστάμενος Τμήματος Έκδοσης Αδειών και Ελέγχου Κατασκευών, με θέμα εισήγησης: «Έκδοση οικοδομικών αδειών στην εκτός σχεδίου δόμηση-νομοθεσία και προβληματισμοί»,

οι οποίοι έκαναν εκτενή αναφορά στην κείμενη νομοθεσία που διέπει τη δόμηση τόσο εντός όσο και εκτός σχεδίου, με ειδική αναφορά στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων και στους οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, σε περιοχές χωρίς σχέδιο πόλης, αλλά και στους Συνοικισμούς του Υπουργείου Γεωργίας. Οι ομιλητές ανέλυσαν επίσης επαρκώς τις απαιτήσεις των Υ.ΔΟΜ. προκειμένου να χορηγήσουν Βεβαιώσεις Όρων Δόμησης και Εγκρίσεις, καθώς και Προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών και Βεβαιώσεις για αρτιότητα και οικοδομησιμότητα. Τέλος, ανέλυσαν τη δήλωση του Ν.651/1977, εξήγησαν πώς καθορίζονται τα ελάχιστα όρια της αρτιότητας των οικοπέδων, παρέθεσαν ποικίλες πολεοδομικές πληροφορίες, που αφορούν στην τακτοποίηση των οικοπέδων και στο κτηματολόγιο και παρουσίασαν ένα παράδειγμα οικοδομήσιμου-ρυμοτομούμενου τμήμα οικοπέδου.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά μεταδόθηκε ζωντανά με live streaming εκδήλωση του ΤΕΕ/ΤΔΜ από το youtube. Όσοι επιθυμούν μπορούν να την παρακολουθήσουν στο link:

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι τα θέματα που αφορούν στο έργο, στη δουλειά και στις καθημερινές προκλήσεις των μηχανικών, βρίσκουν θετική ανταπόκριση στους συναδέλφους και τα παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button