ΕνημέρωσηΠολιτική

Έρευνες υδρογονανθράκων: Στο οικόπεδο των Ιωαννίνων στραμμένοι οι κυβερνητικοί προβολείς

Το λάκτισμα της επανεκκίνησης και συνάμα της επιτάχυνσης του ερευνητικού προγράμματος για υδρογονάνθρακες που έδωσε στις αρχές της εβδομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημοποίησε και το γύρισμα της κλεψύδρας για την πρώτη γεώτρηση, η οποία προγραμματίζεται για τα μέσα του 2023 στα Ιωάννινα, σε μια από τις πιο ώριμες περιοχές για περαιτέρω αναζήτηση κοιτασμάτων.

Η θετική προοπτική στο χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων, με την οποία θα σηκωθεί, για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια, η αυλαία των ερευνητικών γεωτρήσεων στην πατρίδα μας έστρεψε πάνω της τους κοινοβουλευτικούς προβολείς.

Τα στελέχη της εταιρείας Energean, μετά τη σύσκεψη της Τρίτης στη ΔΕΠΑ, ενημέρωσαν για τις θετικές ενδείξεις για εντοπισμό κοιτασμάτων στον νομό Ιωαννίνων, και τον Ηπειρώτη Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Τα δυνητικά κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κρήτη και Ιόνιο σε συνδυασμό με τις ΑΠΕ αλλά και τις διασυνδέσεις θα αποτελέσουν τον κορμό του εθνικού ενεργειακού μείγματος, όπως έχει περιγράψει ο πρωθυπουργός.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger