ΑθλητικάΕνημέρωση

Τσιμίκας και Φαν Ντάικ χάρισαν το δέκατο League Cup στους κόκκινους – Galaksias Portal News

Έπειτα από ένα συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση, η Λίβερπουλ επικράτησε της Τσέλσι με 1-0 στο Γουέμπλεϊ χάρη στη φοβερή ασίστ του Κώστα Τσιμίκα και την κεφαλιά του Βίρτζιλ φαν Ντάικ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 118′.

Η Λίβερπουλ πανηγύρισε το δέκατο League Cup της ιστορίας της χάρη στον Κώστα Τσιμίκα και τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ που συνεργάστηκαν άψογα στο 118ο λεπτό και υπέγραψαν το 1-0 κόντρα στην Τσέλσι στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Το κόρνερ του διεθνή Έλληνα μπακ από αριστερά έστειλε την μπάλα εκεί που βρισκόταν ο αρχηγός των “κόκκινων”, ο οποίος με κεφαλιά χάρισε την κούπα στη Λίβερπουλ.

Η ασίστ του Τσιμίκα και το γκολ του Φαν Ντάικ:

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με πάρα πολλές απουσίες και τη Λίβερπουλ, που είχε μια ενδεκάδα προβλήματα, να έχει τον Κώστα Τσιμίκα στον πάγκο. Ο Έλληνας μπακ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 87′ και έκανε τη διαφορά στην παράταση.

Από ένα γκολ για τις δύο ομάδες ακυρώθηκε στην κανονικά διάρκεια. Η Τσέλσι σκόραρε με τον Στέρλινγκ, ενώ η Λίβερπουλ βρήκε δίχτυα και στο 90λεπτο με τον Φαν Ντάικ.

Οι Λονδρέζοι πάλεψαν για να πάρουνη τον τίτλο, καθώς έχουν μείνει πάρα πολύ πίσω στην «κούρσα» του πρωταθλήματος, αλλά δεν τα κατάφεραν και πλέον το μόνο που τους έχει απομείνει είναι το Κύπελλο, όπου έχουν προκριθεί στους «16».

Η πρωτοπόρος της Premier League, Λίβερπουλ, κατέκτησε τον πρώτο από τους τέσσερις τίτλους που κυνηγά, μιας κι εκτός του πρωταθλήματος διεκδικεί και το τρόπαιο του Κυπέλλου, αλλά και αυτόν του Europa League σε μία χρονιά που είναι ιδιαίτερη για το σύλλογο μετά την ανακοίνωση του Γιούργκεν Κλοπ ότι θ΄ αποχωρήσει στο τέλος της περιόδου.

Η Λίβερπουλ με το τρόπαιο που κατέκτησε έφτασε τα 10 στη διοργάνωση, στην οποία είναι η πολυνίκης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΤΣΕΛΣΙ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ (112′ Σαλόμπα), Καϊσέδο, Γκάλαχερ (97′ Μαντουέκε), Πάλμερ, Φερνάντες, Στέρλινγκ (66′ Ενκουκού), Τζάκσον (89′ Μούντρικ).
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87′ Τσιμίκας), Έντο, Μακ Άλιστερ (87′ ΜακΚόνελ), Χράφενμπερχ (28′ Γκόμες), Έλιοτ, Χάκπο (87′ Ντανς), Ντίας.

 

 

To άρθρο Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-1: Τσιμίκας και Φαν Ντάικ χάρισαν το δέκατο League Cup στους κόκκινους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button