Υγεία & Διατροφή

οι αριθμοί μετά τον Αγώνα στο Κατάρ – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 – Ο Bagnaia έγινε ο πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP που κέρδισε τόσο τον τελευταίο Αγώνα MotoGP της προηγούμενης σεζόν όσο και τον εναρκτήριο Αγώνα της επόμενης σεζόν από τότε που το έκανε ο Θρύλος του MotoGP, Jorge Lorenzo, το 2015-2016.

4 – Ο Marc Marquez τερμάτισε 4ος στο ντεμπούτο του στην Ducati – το καλύτερο του αποτέλεσμα από τότε που τερμάτισε 2ος στην Αυστραλία το 2022.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

9 – Ο Rookie

Pedro Acosta

τερμάτισε 9ος, το οποίο είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για έναν πρωτοεμφανιζόμενο στο MotoGP μετά από τον Joan Mir που τερμάτισε 9ος στο Κατάρ το 2019. Ο Acosta σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα, επίσης ένα νέο ρεκόρ γύρου αγώνα, μπροστά από τον Bagnaia.
10 – Αυτή είναι η 10η νίκη της Ducati σε 10 διαδοχικούς Αγώνες MotoGP, ένα νέο ρεκόρ για το εργοστάσιο της Μπολόνια.

Jorge Martin

17 – Ο Jorge Martin τερμάτισε 3ος για το πρώτο του βάθρο από τότε που κέρδισε το GP της Ταϊλάνδης πέρυσι.Αυτό είναι το 17ο βάθρο του Martin στο MotoGP και το 45ο συνολικά στην καριέρα του σε GP.
19 – Ο Bagnaia κέρδισε την 19η νίκη του στο MotoGP στο GP του Κατάρ, ισοφαρίζοντας τον θρύλο του MotoGP Barry Sheene στη 16η θέση στη λίστα των αναβατών με τις περισσότερες νίκες της πρώτης κατηγορίας. Ο Bagnaia πήρε όλες τις νίκες του με την Ducati και τώρα έχει μόνο τέσσερις νίκες λιγότερες από τον Casey Stoner (23 νίκες) που είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της Ducati στην κατηγορία.
21 – Με τους Bagnaia και Martin, η Ducati είναι πλέον ο κατασκευαστής με τα περισσότερα βάθρα MotoGP στο Κατάρ με 21 βάθρα. Η Ducati έχει πλέον οκτώ νίκες στο MotoGP στην πίστα, δύο λιγότερες από τη Yamaha, τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή σε αυτήν την πίστα για την κορυφαία κατηγορία.

 

46 – Η 2η θέση του

Ο Brad Binder προσπερνά τον Jorge Martin

είναι το 11ο βάθρο του στο MotoGP και το 46ο σε Αγώνες Grand Prix, ισοδυναμώντας με τον θρύλο του MotoGP Kork Ballington ως τους Νοτιοαφρικανούς αναβάτες με τα περισσότερα βάθρα GP σε όλες τις κατηγορίες. Ο Binder αντιστάθμισε το καλύτερο αποτέλεσμα της KTM στο Κατάρ, τη δική της 2η θέση το 2022.

Ducati: δυνατή για 47 συνεχόμενους Αγώνες

47 – Με τον Bagnaia να κερδίζει τον Αγώνα και τον Martin να ανεβαίνει στο βάθρο, η Ducati βρίσκεται σε ένα σερί 47 Αγώνων Grand Prix MotoGP με τουλάχιστον έναν αναβάτη στο βάθρο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button