ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αποθήκευση ενέργειας – Τέλος στις επιδοτήσεις ΑΠΕ

Η μετάβαση από την περίοδο των επιδοτήσεων στις ανανεώσιμες πηγές, στην συμμετοχή τους απευθείας στην αγορά, είναι η βασική προτεραιότητα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που περιλαμβάνει και την αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σήμερα στο 28th Annual Economist Government Roundtable.

«Οι ΑΠΕ σήμερα είναι πολύ φθηνές. Και οι μπαταρίες μπορούν να λειτουργήσουν στην αγορά χωρίς επιδοτήσεις, ειδικά σε περιόδους που υπάρχουν περικοπές “πράσινης” ενέργειας. Θα ανοίξουμε την αγορά της αποθήκευσης με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο δίμηνο», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα ανήγγειλε τη μείωση κατά 70 % της αξίας των εγγυητικών επιστολών για τους παραγωγούς ΑΠΕ προκειμένου να μειωθεί το κόστος.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε μήνυμά του προς το ίδιο συνέδριο, ο υφυπουργός για θέματα ενέργειας του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt υπογράμμισε το ρόλο της Ελλάδας για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής καθώς και τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του υπεράκτιου αιολικού δυναμικού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button