ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Νέα μεγάλη βιομηχανική μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας ειδικών μεταλλικών κατασκευών στη Μαγνησία – Galaksias Portal News

Τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής προηγμένων μεταλλικών κατασκευών, με στόχο τη διεύρυνση της γκάμας των παραγόμενων προϊόντων και την εκμετάλλευση όλων των πιθανών συνεργειών με την υπάρχουσα μονάδας στη Ν. Ιωνία του Βόλου, ανακοίνωσε η MYTILINEOS Energy & Metals

Και η δεύτερη μονάδα, όπως και η πρώτη υπάγονται στον κλάδο Μετάλλων της MYTILINEOS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα μονάδα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο της εταιρείας που αγοράστηκε πρόσφατα για αυτό το σκοπό στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Η περιοχή αυτή επιλέχθηκε, καθώς ήδη διαθέτει εξαιρετικές υποδομές, σιδηροδρομική σύνδεση με το λιμάνι και καλύπτεται πλήρως από δίκτυο φυσικού αερίου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο νέο οικόπεδο καλύπτουν έκταση 10 στρεμμάτων και τέσσερις αίθουσες παραγωγής, ενώ το πλάνο αφορά στην κατασκευή δύο επιπλέον χώρων/αιθουσών παραγωγής που αναμένεται να καλύψουν οκτώ στρέμματα με ανυψωτική ικανότητα 20 τόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, η περιοχή των νέων εγκαταστάσεων, απέχει περί τα 4 χλμ. από την Νέα Ιωνία Βόλου και το υφιστάμενο εργοστάσιο, γεγονός που θα επιτρέψει τη δημιουργία σημαντικών συνεργειών στη λειτουργία των δύο μονάδων.

Για το νέο εργοστάσιο προβλέπεται η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας και απολύτως συμβατού με τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ν. Ιωνίας, για τη διασφάλιση του ίδιου ποιοτικού αποτελέσματος που διακρίνει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες της MYTILINEOS και ιδιαίτερα την υπάρχουσα μονάδα στη Νέα Ιωνία.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο αυτό, με το Brand Name METKA-Βόλου, ιδρύθηκε το 1963, με σκοπό την παραγωγή ελαφρών μεταλλικών κατασκευών.

Στην πορεία ανέπτυξε μεγάλη εξειδίκευση σε ιδιαίτερα απαιτητικές μεταλλικές εφαρμογές και σε βαριές ή/και σύνθετες μεταλλικές κατασκευές με υψηλά ποιοτικά δεδομένα, έχοντας πλέον εδώ και 2 δεκαετίες αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό για το 100% της παράγωγής του.

Το κόστος της επένδυσης έχει προϋπολογιστεί στα €60 εκατ., η δε παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο εξάμηνο του 2026.

Όπως ανακοινώθηκε, δεδομένης της επέκτασης της δραστηριότητας της Εταιρείας στην περιοχή του Βόλου, θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν από την τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω επένδυση θα απαιτηθούν συνολικά περίπου 250 νέοι εργαζόμενοι. Το σύνολο των εργαζομένων και για τις δύο μονάδες του Βόλου αναμένεται να ανέλθει συνολικά στους 600.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button