ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στην Ελλάδα η Sophia, το πιο εξελιγμένο ρομπότ στον κόσμο – Galaksias Portal News

Στην Ελλάδα βρίσκεται το πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ πολίτης, η Sophia. Για να τιμήσει την παρουσία της στο The Greek Festival, η Sophia προγραμματίστηκε να μιλάει και την ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά και στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023, το ρομπότ πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Οπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η Sophia είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν. Μιλάει άπταιστα 20 γλώσσες, μεταξύ αυτών και ελληνικά. «Γεια σας Έλληνες φίλοι μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Ελλάδα για πρώτη φορά» είπε.

Κοινωνικά ρομπότ

«Η Sophia είναι το πρώτο ρομπότ που υπηρέτησε ως πρέσβειρα καινοτομίας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών. Αποτελεί το πρώτο ρομπότ πολίτη με δικό της διαβατήριο από τη Σαουδική Αραβία. Είναι πολυβραβευμένη» ανέφερε στην ΕΡΤ η Ανδριανή Μανέτα, Marketing Director της Hanson Robotics.

Screen shot από το βίντεο της παρουσίασης της Sophia

Ο διευθύνων σύμβουλος της HP, Νίκος Χρηστάκης δήλωσε: «Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το να φέρουμε ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης όπως είναι η Sophia. Είναι πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα και είναι πόλος έλξης για όλους τους συνεργάτες πληροφορικής γιατί πρακτικά βλέπουν πού πάμε».

Το διάσημο ρομπότ έχει συζητήσει με επιστήμονες και πολιτικούς ηγέτες. Οι δύο επίσημες εμφανίσεις της στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο σε Ρόδο και Ναύπακτο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button