Επικαιρότητα

Δεκαπέντε παιδιά φιλοξενούνται στο Ορφανοτροφείο Βόλου – Galaksias.com

Στο 80% έχουν επουλωθεί οι ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στο Ορφανοτροφείο Βόλου με το συνολικό κόστος της αποκατάστασης να προσεγγίζει ακόμη τα 60.000 ευρώ.

Στο Ορφανοτροφείο Βόλου που μετρά πάνω από 125 χρόνια ζωής, φιλοξενούνται 15 παιδιά και έφηβοι. Πρόκειται για ένα ίδρυμα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που καλύπτει τις ανάγκες από την ευρύτερη κεντρική Ελλάδα, ενώ η λειτουργία του εξαρτάται και από την εθελοντική στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή εκδήλωση στο Volos palace, όπου η κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου κατακλύστηκε από κόσμο στοιχείο της ασίγαστης θέλησης να βοηθήσει το ορφανοτροφείο.

Πάντως το στοίχημα παραμένει η αποκατάσταση των ζημιών. Από το Ορφανοτροφείο τονίστηκε πως «μετά την σημαντική καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία, ο ημιυπόγειος χώρος που φιλοξενούσε τον ηλεκτρονομηχανικό εξοπλισμό μας, καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Η αναστήλωση της ζημιάς έγινε δυνατή χάρη στην αμέριστη συνδρομή της κεντρικής οργάνωσης AHEPA HELLAS DISTRICT 25, η οποία ήταν ο κύριος χρηματοδότης του έργου, και των τμημάτων HJ-48 RIGAS FERAIOS VELESTINO και HJ-45 SAINT NICOLAS, καθώς και των εταιρειών E POWER Ντούρος – Αρώνη και ECOLOGYTECH BY MARGARITIS STELIOS.

Επιπρόσθετα, θέλουμε να επισημάνουμε την πολύτιμη συμβολή της μελέτης που εκπονήθηκε από το Τεχνικό Γραφείο Στέλιος Μαργαρίτης, του οποίου η ειδίκευση και αφοσίωση στο έργο μας έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη.
Το εγχείρημα αυτό είναι αφιερωμένο στη φροντίδα των παιδιών μας και στην ενίσχυση του αξιοπρεπούς τρόπου ζωής τους. Τα χαμόγελά τους είναι η δύναμη που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το ιερό αυτό έργο. Για εμάς, τέτοιες κινήσεις είναι εξαιρετικά πολύτιμες.

Εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας προς όλους τους συνεργάτες και χορηγούς μας και τους ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο νέο έτος».

Ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Κώστας Θεοδώρου επισήμανε πως «επίσης και η πυροσβεστική μας βοήθησε σημαντικά. Έχει ήδη αποκατασταθεί από τις ζημιές το 80% και απομένει ένα άλλο 20% για παρεμβάσεις. Μέχρι στιγμής το κόστος των αποκαταστάσεων άγγιξε και τα 40.000 ευρώ, ενώ συνολικά για να φτάσουμε στο 100% των αποκαταστάσεων, ίσως χρειαστούν και άλλα 20.000 ευρώ. Το ίδρυμα βρίσκεται κοντά στον Κραυσίδωνα που πλημμύρισε και υπέστη πολλές ζημιές. Ευτυχώς, όμως είχαμε τη βοήθεια με δωρεές από την τοπική κοινωνία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία. Και όλοι συμπαραστάθηκαν για να έχουμε ομαλές συνθήκες, ενώ απομένουν να γίνουν κάποιες υποδομές εξωτερικά του κτιρίου, αλλά και να προμηθευτούμε μια γεννήτρια».
Το ορφανοτροφείο βόλου μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 20 παιδιά και εφήβους.

«Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε δεκαπέντε παιδιά και εφήβους με το μικρότερο να είναι ένα παιδί 6 ετών, ενώ περιμένουμε και τρία αδελφάκια. Εμείς δεχόμαστε τα παιδιά στο ορφανοτροφείο με εντολή του εισαγγελέα. Έχουμε δημιουργήσει ένα ανθρώπινο περιβάλλον για τη διαμονή των παιδιών και την ψυχολογική τους υποστήριξη, ώστε να βγουν στην κοινωνία».

Με τον τελευταίο νόμο του 2023 δίνεται η δυνατότητα της αναδοχής. «Πάντως εμείς περιμέναμε να υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον από γονείς για να προβούν στην αναδοχή κάποιου παιδιού. Για να γίνει η αναδοχή, πρέπει εκτός από το ενδιαφέρον των γονέων, να υφίσταται και η επικοινωνία και έγκριση με τους αρμόδιους φορείς» είπε ο πρόεδρος του ορφανοτροφείου.

Για τα βήματα μετά την ενηλικίωσή τους ο κ. Θεοδώρου ανέφερε πως κάποια παιδιά σπουδάζουν και βάζουμε πλάτη για να πετύχουν τον στόχο τους και κάποια άλλα διαμένουν για δύο χρόνια στον ξενώνα αστέγων και τα στηρίζουμε για να σταθούν στα πόδια τους και να βρουν μελλοντικά και κάποια εργασία».
Τα μέλη της Φιλόπτωχου Αδελφότητας του ορφανοτροφείου ανέρχονται στα 150.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button