ΕνημέρωσηΠολιτική

15 το τζάμπολ του ντέρμπι «αιωνίων» – Galaksias Portal News

Στις 20:15 (ΕΡΤ3) θα αρχίσει στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το δεύτερο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, για την κανονική διάρκεια της Basket League.

Οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού μπάσκετ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο κατάμεστο «Νίκος Γκάλης», με το «τριφύλλι» να θέλει να κάνει το «δύο στα δύο» απέναντι στους Πειραιώτες και να βάλει «πλώρη» για το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τη σειρά των τελικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα, στο ΣΕΦ, στις 30 Οκτωβρίου, για την 4η αγωνιστική, οι «πράσινοι» είχαν περάσει νικηφόρα με 66-54.

Ιδανικά, ο Ολυμπιακός θέλει, λοιπόν όχι απλά το «διπλό», αλλά και νίκη με +13 για να έχει αυτός το «πάνω χέρι», στην περίπτωση πάντα… που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν και με δεδομένο το νέο σύστημα διεξαγωγής, σύμφωνα με το οποίο οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν πέντε αγώνες (από ένα ματς με κάθε άλλη ομάδα) πριν από τα πλέι οφ.

Με τη νίκη του ΣΕΦ στις 30 Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός είχε μειώσει σε 18-2 το επιμέρους σκορ των ντέρμπι «αιωνίων» σε όλες τις διοργανώσεις από τις 23 Δεκεμβρίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί η νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Euroleague την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, στις 6 Οκτωβρίου όταν είχε επικρατήσει 88-78 στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός ήταν και ο νικητής του τελικού του Super Cup, στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, στη Ρόδο, όταν κατέκτησε το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο, επικρατώντας με 75-51.

Πριν από τη νίκη του Παναθηναϊκού στην 4η αγωνιστική στο ΣΕΦ για την Basket League στις 30 Οκτωβρίου, η μοναδική νίκη των «πρασίνων» σε εκείνο το 18-1 υπέρ του Ολυμπιακού, είχε έρθει στις 8 Ιουνίου 2023, όταν το «τριφύλλι» επικράτησε με 67-65, στον δεύτερο τελικό της Basket League, στο ΟΑΚΑ.

Μία νίκη που είχε έρθει για τους «πράσινους» 563 ημέρες μετά την τελευταία τους απέναντι στον Ολυμπιακό!

Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ… τα τελευταία χρόνια να δυσαρεστήσει τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει προσπεράσει τον Ολυμπιακό στον βαθμολογικό πίνακα της Euroleague, μετρώντας τρεις διαδοχικές νίκες, πριν από τον αγώνα της Παρασκευής (20/1) με την Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ.

Με δεδομένες τις απουσίες των Λούκα Βιλντόζα, Όλεκ Μπαλτσερόφσκι και Λευτέρη Μαντζούκα, αλλά και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να είναι ασθενής επί έξι ημέρες τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως για τον Εργκίν Αταμάν.

Ο βασικός σέντερ του Παναθηναϊκού εξάλλου, αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μέση όλη την εβδομάδα, αλλά δεν έχασε προπονήσεις σφίγγοντας τα… δόντια.

Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός, μετά από δύο ήττες από Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια στην Ισπανία, πέτυχε νίκη με εμφατικό τρόπο απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ την Πέμπτη (18/1) στο ΣΕΦ και ανέβηκε ψυχολογικά.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει τον τραυματία Μουσταφά Φαλ, ο οποίος θα μείνει εκτός για διάστημα τριών εβδομάδων.

Όμως, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ… έπαιξε και για τον Γάλλο διεθνή απέναντι στους Ισραηλινούς, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ με 20, ενώ πέτυχε και 20 πόντους.

Ο Σέρβος σέντερ θα είναι «κλειδί» στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να νικήσουν την «πράσινη» φροντ λάιν.

Οι Τσαρούχα, Πιτσίλκας και Συμεωνίδης θα διευθύνουν τη «μητέρα των μαχών» σ’ ένα παιχνίδι… sold out.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button