ΕνημέρωσηΠολιτική

«Κλείδωσε» η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ για τον προσεχή Μάιο – Galaksias Portal News

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα πραγματοποιήσει στις 9 Μαΐου επίσκεψη στις ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet αναφέρει ότι το ραντεβού του Τούρκου προέδρου με τον Τζο Μπάιντεν κλείστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς, με τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε στο Κίεβο, στις 20 Μαρτίου, μεταξύ υψηλόβαθμων αξιωματούχων της G7 και άλλων εμπλεκόμενων χωρών σε σχέση με τα ουκρανικά σιτηρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως, προγραμματίζεται για τις 22 Απριλίου επίσκεψη του Ερντογάν στη Βαγδάτη, όπου θα θέσει το αίτημα της από κοινού αντιμετώπισης – από την Τουρκία και το Ιράκ – της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ, κατά μήκος της κοινής μεθορίου των δύο χωρών σε βάθος 30 και πλέον χιλιομέτρων εντός του ιρακινού εδάφους.

Στις 15 Μαρτίου, τη Βαγδάτη επισκέφτηκε υψηλόβαθμη τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας και τη συμμετοχή του αρχηγού της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ.

Προ ημερών η εφημερίδα Milliyet είχε αναφέρει ότι στις 23 Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κυοφορούμενη εδώ και καιρό επίσκεψη του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button