Επικαιρότητα

Πότε θα ενεργοποιηθεί η εξαγγελία για την visa «express» στους Τούρκους πολίτες; – Galaksias.com

Ενημέρωση για την πορεία της υλοποίησης της συμφωνίας χορήγησης θεώρησης εισόδου (visa) – «express» στους Τούρκους πολίτες για την επίσκεψη τους στα νησιά, ζητά με επιστολή του στον Υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Γεραπετρίτη ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων βορείου Αιγαίου Ταξιάρχης Βέρρος.

Όπως σημειώνει ο κ. Βέρρος «στη διάρκεια του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη σημαντική για τα νησιά και την οικονομία τους, χορήγηση επταήμερης θεώρησης εισόδου στη χώρα μας visa – «express» σε Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφτούν για διακοπές 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου… Τρεις μήνες μετά την αναγγελία της και στα πρόθυρα της έναρξης τουριστικών ροών από τα Μικρασιατικά παράλια προς τα νησιά, οι οποίες όπως όλα δείχνουν είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η παραπάνω αναφερθείσα εξαγγελία του Πρωθυπουργού δεν γνωρίζουμε αν έχει ενεργοποιηθεί».

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου υποδεικνύει την ανησυχία των φορέων των νησιών, σχετικά με την υλοποίηση της Πρωθυπουργικής εξαγγελίας και σημειώνει ότι «το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη δεν δέχεται πλέον ραντεβού για την έκδοση της «κλασικής» θεώρησης εισόδου με ημερομηνία πριν τον επόμενο Μάιο. Και αυτό δεδομένης της αυξημένης ζήτησης των νησιών ως τουριστικού προορισμού εν όψει μάλιστα και της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής του «σεκέρ μπαϊράμ» που ξεκινά στις 6 του ερχομένου Απριλίου».

Ο κ. Βέρρος ζητά να ενημερωθεί σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας και να ενισχυθεί άμεσα το προσωπικό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη ώστε να διεκπεραιώσει απρόσκοπτα αιτήσεις έκδοσης θεωρήσεων προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια προς τα νησιά εν όψει της γιορτή του «σεκέρ μπαϊράμ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button