ΕνημέρωσηΠολιτική

«Θα ζητήσουμε την αναστολή της ποινής του» – Galaksias Portal News

Οι δικηγόροι του πρώην ηγετικού στελέχους των «Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστου Τσάκαλου, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, το Σάββατο (10/2) ζήτησαν την αναστολή της εκτέλεσης της.

Με ανακοίνωση τους, ο Γιώργος Κακαρνιάς, ο Νικόλας Αλετράς και ο Θεόδωρος Μαντάς, έκαναν λόγο για δημόσιο διασυρμό του εντολέα τους και ανέφεραν ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τους άλλους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση υπαρκτή ή κατασκευασμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων:

«Σήμερα (10/2/2024) ο Χρήστος Τσάκαλος καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 1 μήνα για δύο πλημμελήματα και οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού δεν χορηγήθηκε αναστολή της ποινής ή αναστολή εκτέλεσης επί της έφεσης.

Το δικαστήριο διέταξε την άμεση και πλήρη έκτιση της ποινής του, απορρίπτοντας όλα τα νόμιμα και βάσιμα αιτήματά του και ουσιαστικά εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν.

Είχε προηγηθεί ο δημόσιος διασυρμός του στα ΜΜΕ, με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ίδια υπηρεσία που τον συνέλαβε και συνέταξε την δικογραφία κατέληξε στο σαφές συμπέρασμα ότι η εμπλοκή του αφορά μόνο στα συγκεκριμένα πλημμελήματα για τα οποία δικάστηκε. Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για το φιάσκο που ξεκίνησε από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη με δήθεν προετοιμασία βομβιστικών ενεργειών και συνεργασίες «τρομοκρατών με ποινικούς». Τα όσα απαράδεκτα έγιναν σήμερα δεν αφορούν μόνο τον Χρήστο Τσάκαλο, αλλά συνολικά την κοινωνία, τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης και τον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς αποτελούν μία σαφή πρόγευση αυτών που έρχονται με τις νέες τροποποιήσεις στο Ποινικό Δίκαιο, σύμφωνα με τις οποίες ο κανόνας θα είναι η φυλακή.

Οι συνήγοροί του θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και την οριστική δικαίωσή του».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button