ΕνημέρωσηΠολιτική

Έχουν ήδη γίνει 3.000 αυτοψίες – Στο 70% η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις – Galaksias Portal News

Περισσότερες από 3.000 αυτοψίες και καταγραφές έχουν ήδη γίνει στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση από τη Λάρισα, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι 80 κλιμάκια του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο από το πρωί και πραγματοποιούν τις αυτοψίες, οι οποίες σχετίζονται με τη χορήγηση της αποζημίωσης για την οικοσκευή και τις πρώτες ανάγκες έως 10.000 ευρώ.

Σημείωσε, επίσης, ότι έχουν συσταθεί περίπου 40 Επιτροπές σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να χορηγηθεί η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που φτάνει έως το 70%.

Για τον πρωτογενή τομέα, ο υφυπουργός, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης ζημιών, ενώ τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται στο πεδίο δίνοντας προτεραιότητα στις κτηνοτροφικές μονάδες. Ενημέρωσε ότι για την περισυλλογή των ζώων, η οποία έχει ξεκινήσει, δεν χρειάζεται η αυτοψία από τον ΕΛΓΑ.

To άρθρο Τριαντόπουλος για πλημμύρες στη Θεσσαλία: Έχουν ήδη γίνει 3.000 αυτοψίες – Στο 70% η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button