Επικαιρότητα

Έχουν και οι πτηνοτρόφοι τα ενεργειακά τους προβλήματα


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 17:10

Το θέμα της επιδότησης του κόστους θέρμανσης των πτηνοτροφικών μονάδων για τους επικείμενους χειμερινούς μήνες αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στην εγχώρια πτηνοτροφία ήταν τα κύρια θέματα στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, με εκπροσώπους της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας (Ε.Π.ΚΕ.Ν.Ε.).

«Η πτηνοτροφία είναι ο μόνος κλάδος που πετυχαίνει μια σχετική αυτάρκεια, δηλαδή το 90% των αναγκών της χώρας», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου. Προτεραιότητα, όπως είπε, είναι η ενεργειακή αυτονομία για τις αγροτικές εγκαταστάσεις με φωτοβολταϊκά για τη μείωση του κόστους καθώς όπως είπε «χρέος μας ως Πολιτεία είναι να ενισχύσουμε την πτηνοτροφία στο μέγιστο δυνατό βαθμό, γιατί ο κλάδος έχει ανάγκες».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν τον προβληματισμό τους για τη δυνατότητα μόνιμης απασχόλησης εργατών γης από τρίτες χώρες με τριετές ανανεώσεις, το ενδεχόμενο παρέμβασης στην αγορά προπανίου με μείωση του φόρου και για τις νέες σχεδιαζόμενες καταβολές έκτακτων ενισχύσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022, 17:10

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger