Κόσμος

Αυξάνονται από πέντε σε οκτώ δισ. ευρώ τα κονδύλια για τον αγροτικό τομέα – Galaksias.com

Αύξηση των κονδυλίων για τον αγροτικό τομέα ανακοίνωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά την διάρκεια επίσκεψης της στην πόλη της Κατάνης στην Σικελία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφερόμενη στις διεκδικήσεις των αγροτών της χώρας της και στη στάση του κυβερνητικού συνασπισμού του οποίου ηγείται, δήλωσε ότι τα κονδύλια του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης που αφορούν τον αγροτικό τομέα αυξάνονται από πέντε δισ. που είναι σήμερα στα οκτώ.

«Τα κονδύλια του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αφορούν τον αγροτικό τομέα – ο οποίος για εμάς είναι ιδιαίτερης σημασίας – αυξάνονται από πέντε σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή οι αγρότες που λαμβάνουν μέρος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων έκαναν γνωστό ότι αύριο το απόγευμα της Δευτέρας – μετά τη συνάντηση με την αστυνομική διεύθυνση της ιταλικής πρωτεύουσας – θα ανακοινώσουν πότε πρόκειται να διαδηλώσουν στη Ρώμη, πολύ πιθανόν χωρίς τρακτέρ.

Τα οχήματα των αγροτών προβλέπεται να φτάσουν μέχρι τις πύλες εισόδου στην Αιώνια Πόλη, απ΄ όπου οι αγρότες θα συνεχίσουν την πορεία τους προς τις κεντρικές οδούς της.

Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτός σε μια συνάντηση με τους αγρότες, αλλά το «κίνημα των ιταλικών τρακτέρ» απάντησε ότι πρέπει να οριστεί συνάντηση με την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button