ΕνημέρωσηΠολιτική

Στη Σερβία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η συνάντηση με Βούτσιτς και το… τέρμα

Στη Σερβία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής (11.2.2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στο σπίτι του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανήρτησε στο Instagram φωτογραφία μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά από ένα τέρμα ποδοσφαίρου όπου έγραψε: «Αυτήν την εστία πίσω από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και εμένα την αγόρασε ο πατέρας μου για τον μικρό Βούκαν (σ.σ. Ο εξάχρονος γιος του Αλ. Βούτσιτς).

Ο Κυριάκος και εγώ απλά βγήκαμε φωτογραφία με την μπάλα. Χαίρομαι που μπορώ να φιλοξενήσω έναν μεγάλο φίλο της Σερβίας, είμαι περήφανος για την προσωπική μας σχέση, πιστεύω ότι απόψε και αύριο θα επιτύχουμε σπουδαία αποτελέσματα στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των αδελφών λαών, του σερβικού και του ελληνικού».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βελιγράδι, όπου σήμερα το πρωί θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Σερβίας. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και το μεσημέρι οι δύο ηγέτες θα απευθύνουν χαιρετισμό σε ελληνοσερβικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σερβίας.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό στην επίσκεψη του στη Σερβία συνοδεύουν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Τα μηνύματα που φέρνει ο Κ. Μητσοτάκης

Τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, καθώς και το μήνυμα για βούληση ενίσχυσης και εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας με συνέργειες στην ενέργεια, τις υποδομές και τις μεταφορές θα εκπέμψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό μαζί με τον πρόεδρο της Σερβίας σε Σερβοελληνικό επιχειρηματικό Φόρουμ, που πραγματοποιείται με αφορμή το γεγονός ότι η Σερβία θα φιλοξενήσει την έκθεση Specialized Expo 2027.

Για το Φόρουμ μάλιστα θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι ελληνική επιχειρηματική αποστολή υπό τον Κώστα Φραγκογιάννη, στην οποία συμμετέχουν περί τις 35 επιχειρήσεις των κλάδων κατασκευών και υλικών, ενέργειας και υποδομών, διαχείρισης ακινήτων, περιβαλλοντικών υπηρεσιών και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ο πρωθυπουργός είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που έχει προσκληθεί από τη σερβική πλευρά να ενημερωθεί για την Specialized EXPO 2027.

To άρθρο Στη Σερβία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η συνάντηση με Βούτσιτς και το… τέρμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button