Επικαιρότητα

Ζητά ενημέρωση για το χωροταξικό – Galaksias.com

Mε επιστολή του προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ελισαίος Μαυρατζώτης ζητά να μάθει τις εξελίξεις που υπάρχουν σε σχέση με την αλλαγή του χωροταξικού στα νησιά της Περιφέρειας.

Ο κ. Μαυρατζώτης αναφέρει ότι αποτελεί προτεραιότητα της νέας Περιφερειακής Αρχής, η επίλυση του χωροταξικού της ΠΕ Σάμου που εδώ και δεκαετίες αποτελεί εμπόδιο για την ανάπτυξη των νησιών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του εξηγεί τους λόγους που πρέπει να αλλάξει το «απαρχαιωμένο» όπως το χαρακτηρίζει χωροταξικό, το οποίο αν και έχει αποκτήσει πολεοδομικό σχεδιασμό πρώτου επιπέδου με Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.), οι χρήσεις γης που χαράχτηκαν με αυτές απαξίωσε πλήρως την γη σε συνδυασμό με το εξαιρετικά μικρά όρια οικισμών και πόλεων, εξέλιξη που δεν συνάδει με τις τοπικές ανάγκες και απαξιώνει τα νησιά του Νομού, που ουσιαστικά απαγορεύει οποιαδήποτε επένδυση και δεν λαμβάνει υπόψη την οικονομική ταυτότητα της Σάμου και τη βασική πηγή εσόδων, που είναι ο τουρισμός.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ταγαρά τον Δεκέμβριο του 2022 και την ομιλία του στο Επιμελητήριο Σάμου, παρουσία του Βουλευτή, κ. Στεφανάδη, αναφορικά με την κατάθεση της μελέτης με το νέο τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό ζητά μέσω της επιστολής να ενημερωθεί για τα εξής:

• Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για το νέο τοπικό πολεοδομικό σχεδιασμό.• Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της μελέτης.

• Εάν ισχύει η αρχική ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί περί τα μέσα του 2025.

• Εάν έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη και ποιο το περιεχόμενό της.

• Με ποιον τρόπο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα καταθέσει τις προτάσεις της και σε πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να το πράξει.

Τέλος ο κ. Μαυρατζώτης επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη της επίσπευσης και ολοκλήρωσης των διαδικασιών , της ενημέρωσης ώστε μέσω του ειλικρινούς διαλόγου και της συνεργασίας να συμβάλλει η Π.Ε Σάμου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button