Επικαιρότητα

Το «κρυφό χτύπημα» που έρευνα η Αντιτρομοκρατική για τη βόμβα στη Σταδίου (vid) – Galaksias.com

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από τις βόμβες να είναι παλιοί στρατολόγοι και μαζί με νέα άτομα που έχουν ενεργοποιηθεί να αποτελούν πια την επιχειρησιακή ομάδα, φτιάχνοντας τελικά μία νέα οργάνωση

Στα ίχνη των τρομοκρατών που επανέρχονται δυναμικά είναι η Αντιτρομοκρατική μετά το «χτύπημα» στην οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, μέσα σε ενάμιση μήνα υπάρχουν δύο πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις που αυτοπροσδιορίστηκαν και ενδιάμεσα στα δυο χτυπήματα μια επίθεση σε τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα, στις 18 Δεκεμβρίου 2023 υπήρξε βόμβα στην έδρα των ΜΑΤ, με ανάληψη ευθύνης από την «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη».

Στις 3 Φεβρουαρίου 2024 τοποθετήθηκε βόμβα στο υπουργείο Εργασίας και ανάληψη ευθύνης από την «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Ανάμεσα σε αυτά τα δύο χτυπήματα, στις 25 Ιανουαρίου 2024, μπήκε βόμβα σε τράπεζα στα Πετράλωνα, χτύπημα για το οποίο δεν υπήρξε καμία ανάληψη. Όμως αυτή η τράπεζα είχε «χτυπηθεί» από τη «17Νομέβρη» το 1984.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν ότι αυτά τα τρία χτυπήματα είναι μία αλυσίδα των συγκεκριμένων οργανώσεων, τα οποία δείχνουν πως έχει ενεργοποιηθεί πλέον η τρομοκρατία στην Ελλάδα. Επιπλέον, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι δύο διαφορετικές οργανώσεις.

Ποιοι «κρύβονται» πίσω από τις βόμβες

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από τις βόμβες να είναι παλιοί στρατολόγοι και μαζί με νέα άτομα που έχουν ενεργοποιηθεί να αποτελούν πια την επιχειρησιακή ομάδα, φτιάχνοντας τελικά μία νέα οργάνωση. Μάλιστα, η Αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι χρησιμοποιούν δύο ονόματα κι αυτό μένει να αποδειχθεί.

Δείτε το βίντεο: 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button