ΕνημέρωσηΟικονομία

«Αγγίζουν» το μισό δισ. ευρώ τα κεφάλαια που έχει κινητοποιήσει το Equifund

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του Hellenic Innovation Forum & Awards 2021 που διοργάνωσε η Ethos Events, ο Γιώργος Γιακουμάκης, project manager του EIF, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου της φετινής χρονιάς είχαν χρηματοδοτηθεί από τα funds που συμμετέχουν στο Equifund περί τις 119 επιχειρήσεις με το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης σε αυτές να έχει φθάσει στα 211 εκατ. ευρώ. Όμως, εξίσου σημαντικό είναι πως το συνολικό ποσό που έχουν χρηματοδοτηθεί οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχει πλέον φθάσει στα 483 εκατ. ευρώ, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη της κινητικότητας που υπάρχει στον τομέα της χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Πάντως, όπως σημείωσαν αρκετοί ομιλητές κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Ελλάδα έχει κάνει μεν σημαντικά βήματα πρόοδου αλλά απαιτούνται πολύ περισσότερα προκειμένου να φθάσει στα επίπεδα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Equifund, μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 6 πωλήσεις εταιρειών που έχουν χρηματοδοτηθεί, 25 εξ αυτών έχουν έντονη ερευνητική δραστηριότητα με εξειδικευμένα τμήματα στην Ελλάδα, ενώ συνολικά απασχολούν περί τους 3700 εργαζομένους.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger