Υγεία & Διατροφή

Στο Άγιο Όρος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος – Galaksias Portal News

Στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο ‘Αγιον Όρος, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τετραήμερης επίσκεψής του στο Περιβόλι της Παναγίας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος θα παραστεί απόψε στην αγρυπνία των Θεοφανείων στη μονή Ξενοφώντος στο καθολικό της μονής και αύριο το πρωί, μετά την αγρυπνία, στη Θεία Λειτουργία και στην τελετή ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων στον αρσανά της μονής. Ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής έφτασε το πρωί, με τη συνοδεία του στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετέβη οδικώς στην Ουρανούπολη και ακτοπλοϊκώς το απόγευμα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ακολουθία του Aρχιεπισκόπου συμμετέχουν σαράντα ελληνοαμερικανοί, μεταξύ αυτών τέσσερις κληρικοί, οι οποίοι επισκέπτονται το ‘Αγιον Όρος, μαζί με τον κ. Ελπιδοφόρο, για προσκυνηματικούς λόγους. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα επισκεφθεί και τις μονές Φιλόθεου και Παντοκράτορος, πριν αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button