ΕνημέρωσηΠολιτική

Σέντρα στην φάση των 16 με αμφίρροπες αναμετρήσεις – Galaksias Portal News

«Καλυμμένη» με ελληνικά χρώματα κατά το 12,5%, που προκύπτει από τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στις 16 ομάδες, η διοργάνωση του Europa Conference League κάνει το πρώτο βήμα της για το πέρασμα στα προημιτελικά, εξακολουθώντας το δρόμο, που στο τέλος του, στις 29 Μαΐου, οδηγεί στην «Opap Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι πρώην πρωταθλητές Ευρώπης Άγιαξ και Άστον Βίλα συναντώνται στον πρώτο αγώνα στο Άμστερνταμ, η Ουνιόν Σερντ Ζιλουάζ θέλει να…κρυφτεί για άλλη μια φορά κάτω από τα ραντάρ, ενώ δύο εκπρόσωποί μας, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στοχεύουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, τώρα που έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα το στάδιο της ΑΕΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τον τελικό του Europa Conference League της φετινής σεζόν να διεξάγεται στην Αθήνα, οι δύο ελληνικές ομάδες που έχουν απομείνει στη διοργάνωση έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκινά εκτός έδρας με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ ο Ολυμπιακός εντός έδρας με τη Μακάμπι Τελ-Αβίβ.

Από το λιμάνι του Πειραιά, στην περιφέρεια της Αθήνας, ο Ολυμπιακός θα είχε το συντομότερο ταξίδι αν έφτανε στον τελικό. Οι Πειραιώτες διανύουν περίοδο φόρμας με τον Ζοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον τρίτο προπονητή του από την αρχή της σεζόν. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Φερεντσβάρος στα play-off του γύρου νοκ-άουτ.

Όπως είπε ο αμυντικός Ντέιβιντ Κάρμο «για να έχεις αποτελέσματα, πρέπει να έχεις μια πολύ καλή οικογένεια στα αποδυτήρια – και το έχουμε αυτό. Κανείς δεν είναι καλύτερος από κανέναν άλλον, παλεύουμε μαζί για έναν στόχο», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα της UEFA σε σχετική της ανάλυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγιαξ και η Άστον Βίλα στο… θρίλερ του Άμστερνταμ

Ο Άγιαξ πρωταθλητής Ευρώπης τέσσερις φορές, η Άστον Βίλα μόλις μία. Στο αποψινό ματς δεν θα υπάρχει αίσθηση ανωτερότητας καθώς οι παίκτες του Τζον Φαν’τ Σχιπ αντιμετωπίζουν μια ομάδα που έχει στον πάγκο της τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος κέρδισε το UEFA Europa League τρεις φορές με τη Σεβίλλη, και άλλη μια φορά με τη Βιγιαρεάλ. Ο Άγγλος μέσος του Άγιαξ, Τζόρνταν Χέντερσον, είναι απίθανο να χρειαστεί να προειδοποιήσει στους συμπαίκτες του ότι η ομάδα της Μπέρμιγχαμ έχει μια εξαιρετική σεζόν.

Οι γίγαντες του Άμστερνταμ, αντίθετα, φαίνονται ευάλωτοι κατά καιρούς, καθώς η κυρίως νεανική ομάδα τους δυσκολεύτηκε στα play-off του γύρου των νοκ-άουτ κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ μετά την παράταση στο δεύτερο ματς στη Νορβηγία.

Η Άστον Βίλα κέρδισε τη μοναδική προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων εντός έδρας με 2-1 σε έναν αγώνα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου UEFA 2008/09 και, ανησυχητικό για τον Άγιαξ, είναι ότι έχασε τα τελευταία πέντε εντός έδρας παιχνίδια τους από αγγλικούς συλλόγους, αποτυγχάνοντας να σκοράρει σε τέσσερα από αυτά.

Η Φενερμπαχτσέ αντιμετωπίζει την τρομερή Ουνιόν

«Είμαστε μια δυνατή ομάδα, μπορούμε να πληγώσουμε πολλές ομάδες», είπε ο μέσος Αλέσιο Κάστρο-Μόντες καθώς η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ γιόρταζε την επιτυχία της στα play-off των νοκ άουτ κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αυτή η πρόκριση έδωσε στη βελγική ομάδα την ευκαιρία να δοκιμαστεί εναντίον μιας άλλης μεγάλης ομάδας, καθώς ξεκινά εντός έδρας κόντρα στη Φενερμπαχτσέ. Απούσα από την κορυφαία κατηγορία του Βελγίου από το 1973 έως το 2021, η ομάδα του Αλεξάντερ Μπλεσίν μετατρέπεται αθόρυβα σε δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Πάντως, θα έχει πολλά να… αντιμετωπίσει στις Βρυξέλλες, καθώς το φλαμανδόφωνο τμήμα του Βελγίου έχει σημαντικό τουρκικό πληθυσμό.

Υπό τον Ισμαήλ Καρτάλ, η Φενερμπαχτσέ είναι μια ομάδα που αξίζει χειροκροτήματος, καθώς κέρδισε τους πρώτους 19 αγώνες της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και διαθέτει άφθονη ποιότητα αστεριών, κυρίως στο σχήμα των έμπειρων επιθετικών Εντίν Τζέκο και Ντούσαν Τάντιτς.

Επιπλέον, είναι αήττητη στα τρία τελευταία παιχνίδια τους στο Βέλγιο (2 νίκες και 1 ισοπαλία), και μπορεί να βασίζεται σε ακόμα πιο παθιασμένη υποστήριξη στο δεύτερο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Τo πρόγραμμα των πρώτων αγώνων στη φάση των «16» του Europa Conference League:

Πέμπτη 7/3

19:45 Άγιαξ (Ολλανδία)-Άστον Βίλα (Αγγλία) – COSMOTE SPORT 6 HD

19:45 Μόλντε (Νορβηγία)-Μπριζ (Βελγιο) – COSMOTE SPORT 8 HD

19:45 Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)-Λιλ (Γαλλία)

19:45 Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) – COSMOTE SPORT 3 HD

22:00 Σερβέτ (Ελβετία)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

22:00 Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) – COSMOTE SPORT 9 HD

22:00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-ΠΑΟΚ – COSMOTE SPORT 2 HD

22:00 Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Φιορεντίνα (Ιταλία) – COSMOTE SPORT 8 HD

-Η κλήρωση της φάσης των «16» θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου.

-Ο τελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην «Opap Arena»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button